ChiosTV
stopsmokes

Μακριά από το τσιγάρο! Κίνδυνος για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τσιγάρο ευθύνεται για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε ποσοστό 30-50%

 

Οι ετικέτες πάνω στα πακέτα των τσιγάρων που προειδοποιούν τους καπνιστές για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης, φαίνεται ότι μπορούν να τους πείσουν να κόψουν το κάπνισμα σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη.

Συγκεκριμένα, έρευνα που διενεργήθηκε σε 300 άτομα στο νοσοκομείο St. Michael’s στο Τορόντο του Καναδά, έδειξε ότι λιγότεροι από τους μισούς γνώριζαν ότι το κάπνισμα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση καρκίνου στην ουροδόχο κύστη , ενώ το 75% απάντησε ότι εάν έβλεπε την προειδοποιητική ετικέτα στο πακέτο των τσιγάρων θα “ταρακουνιόταν”.  “Είναι ξεκάθαρο ότι οι καπνιστές έχουν συνειδητοποιήσει πόσο επιβλαβές είναι το τσιγάρο για τους πνεύμονες αλλά μόνο το 45% γνωρίζει ότι το τσιγάρο σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ρόμπερτ Στιούαρτ.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι μια από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου ειδικά στους άνδρες, καθώς σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινότητα Καρκίνου περίπου 72.500 Αμερικανοί θα διαγνωστούν με αυτή την μορφή καρκίνου μέσα στο 2013 και από αυτούς εκτιμάται ότι περίπου οι 15.000 θα καταλήξουν σε θάνατο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τσιγάρο ευθύνεται για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε ποσοστό 30-50%. Σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία οι εταιρείες τσιγάρων και πούρων θα πρέπει να καλύπτουν το 70% των συσκευασιών των τσιγάρων με προειδοποιητικές ετικέτες και σοκαριστικές φωτογραφίες από διάφορες μορφές καρκίνου που συνδέονται με το κάπνισμα.

“Ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης μειώνεται κατά περίπου 40% μέσα σε διάστημα 1-4 έτη από την ώρα που το άτομο διακόπτει το κάπνισμα, και επιστρέφει στο μέσο κίνδυνο που διατρέχουν όλοι οι άνθρωποι περίπου 20 με 30 χρόνια μετά τη διακοπή”, δήλωσε ο Δρ. Στιούαρτ.

news.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production