ChiosTV
kiproskatatheseis

ΚΥΠΡΟΣ: Έφυγαν λεφτά με κλειστές τράπεζες!!!

 

Λεφτά έφυγαν από την Κύπρο, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές» αναφέρει χθεσινοβραδινό τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters

 

Της Αρτέμιδος Σπηλιώτη (εφημερίδα των Συντακτών)

Λεφτά έφυγαν από την Κύπρο, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές» αναφέρει χθεσινοβραδινό τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές όπως ανθρωπιστική βοήθεια, επενδυτικές υποχρεώσεις κ.ά και υποστηρίζει ότι διαπραγματευτές της Ε.Ε ήταν υποψιασμένοι γιατί, ενώ η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ζητούσε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαπιστώθηκε ότι οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ ήταν μικρότερες.

«Που πήγαν τα παραπάνω χρήματα που ζητούσε η ΚτΚ;» είναι το εύλογο ερώτημα.

Και ενώ στην Ελλάδα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών κατέβαζαν ρολά, στο Λονδίνο οι θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας λειτουργούσαν κανονικά όλες αυτές τις ημέρες. Το ίδιο συνέβη και με τη ρωσική Unia Strum Bank, θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου που δεν έβαλε κανενός είδους όριο και λειτουργούσε κανονικά στη Ρωσία.

Ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Κρις Παύλου, επιβεβαίωσε ότι έφυγαν… κάποια λεφτά, αλλά έκανε λόγο για μερικά εκατομμύρια ευρώ και όχι για δισεκατομμύρια.

Στο μέγεθος της… διαρροής κεφαλαίων στο επίμαχο διάστημα συμφωνεί και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ωστόσο ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά το θέμα.

Οι πρώτες αποκαλύψεις για τη λειτουργία της Λαϊκής Τράπεζας στο προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πριν στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας για τη σωτηρία της Κύπρου.

Σε συνέντευξή του στο MEGA Κύπρου ο Μάριος Χατζηγιαννάκης, μέλος του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας, άσκησε έντονη κριτική στη διαχείριση Βγενόπουλου στη Λαϊκή Τράπεζα, έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη επέκταση σε δανεισμό στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Κύπρου, τα οποία κληθήκαμε να πληρώσουμε και να διαπραγματευτούμε με την τρόικα, είναι περίπου 1,5 δισ. Στη Λαϊκή Τράπεζα το συμβούλιο αναγκάστηκε να δημιουργήσει πρόβλεψη μόνο για ένα λογαριασμό περίπου 600 εκατομμύρια». Αποκάλυψε ακόμη ότι η Λαϊκή στην Ελλάδα έκανε δάνειο κίνησης στη Μονή Βατοπεδίου με το ποσό των 175 εκατ. ευρώ .

Την Πέμπτη πάντως θα ανοίξουν και πάλι η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, σήμερα λειτουργούν κανονικά οι υπόλοιπες τράπεζες, ενώ σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ (στην Τράπεζα Κύπρου), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανέλθει τελικά στο 40%.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production