ChiosTV
sarrisepo

Γιώργος Σαρρής: Να δείξει μετάνοια ο Κατίδης…

 

Ο Γιώργος Σαρρής, εξήγησε γιατί ο Κατίδης τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμού από τις Εθνικές ομάδες και άφησε ανοιχτό παράθυρο σε περίπτωση μετάνοιας. 

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής στον “NovaΣπορ FM”:

Για την απόφαση της ΕΠΟ να θέσει δια βίου εκτός Εθνικών ομάδων τον Κατίδη: “Την ενέργεια του Κατίδη την είδαμε όλοι. Ήταν μία ναζιστική χειρονομία. Δεν ήταν μία απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Ήταν και αρχηγός της Εθνικής Νέων. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι πειθαρχική ποινή. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες.

Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μία εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Europa League”.

Για το ενδεχόμενο άρσης ή μείωσης της τιμωρίας στον Κατίδη: “Εμείς κρίναμε την πράξη κι όχι την ελαφρότητα. Η μετάνοια θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη και τότε θα την κρίνουμε. Ακόμη κι από αυτή την ιστορία μπορούν να βγουν κάποια θετικά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά κι εμείς σαν ομοσπονδία όπως και οι ομάδες, σε ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί”.

Για το αν ανησυχεί για ακροδεξιά στοιχεία σε αγώνες της Εθνικής: “Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα προσέχουμε πού δίνουμε τα εισιτήρια και η ασφάλεια του γηπέδου θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική”.

Για την ανάμιξη της ΕΠΟ στην έλευση του Ότο Ρεχάγκελ ως επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα: “Εμείς τον κύριο Ρεχάγκελ οφείλουμε να τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει, καθώς δεν ξεχνάμε όσα έχει προσφέρει στην Εθνική. Όλα τα υπόλοιπα δεν αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, άρα δεν αφορούν και την ΕΠΟ”.

Για την αδειοδότηση των ΠΑΕ: “Η αδειοδότηση των ομάδων είναι υπόθεση της ΕΠΟ, αλλά οι παράμετροι που τίθενται, για επιπτώσεις ή την περίοδο, είναι θέματα που τίθενται από την Σούπερ Λίγκα. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε καλέσει τον υπεύθυνο αδειοδότησης της UEFA, κ. Τραβέρσο, για να επιβεβαιώσει ότι το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ κάνει άριστη δουλειά. Θεωρείται από τα καλύτερα και έχει αναγνωριστεί από την UEFA. Υπάρχουν κάποιες καταληκτικές ημερομηνίες για την αδειοδότηση, υπάρχει και η δυνατότητα εφέσεων από τις ομάδες. Πρέπει να ληφθεί από την Σούπερ Λίγκα μία απόφαση για το αν θέλουν την αδειοδότηση πριν ή μετά τα play offs. Είναι ένα θέμα που αν δεν κάνω λάθος θα εξεταστεί στο αυριανό συμβούλιο της Λίγκας”.

Για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών: “Η αναδιάρθρωση έχει τελειώσει. Του χρόνου θα έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η Γ’ κατηγορία θα είναι ερασιτεχνική. Εκτιμώ πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στις προθέσεις μας είναι να μπει αδειοδότηση και στις ομάδες της Football League. Αντίστοιχες χώρες με καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας έχουν τις μισές επαγγελματικές ομάδες από μας”.

Για την συμφωνία με τον ΠΣΑΠ και τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες για τις πληρωμές των παικτών: “Ήταν απολύτως αναγκαίο για να σωθούν πάρα πολλές ΠΑΕ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη FIFA και μάλιστα μας είπαν πως αν καταφέρναμε κάτι τέτοιο, θα ήταν μεγάλη υπόθεση. Αν δεν το κάναμε, θα είχαμε μία πλειάδα ομάδων να μπαίνουν στον πτωχευτικό κώδικα, στο άρθρο 99, κάτι που θα είχε μεγάλες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για να φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020, που θα γίνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης: “Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη για τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν για μία τέτοια διοργάνωση. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν θα χρειαστούμε όμως, πέραν των βελτιώσεων σε λειτουργικό επίπεδο στο ΟΑΚΑ, τίποτε άλλο. Δεν έχουμε πρόβλημα με αεροδρόμιο, οδικούς άξονες, ξενοδοχεία κλπ. Αυτά υπάρχουν από το 2004. Αν επιλεγούμε, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Το να εκσυγχρονίσεις ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, με έργα που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, θα είναι ένα ακόμη κέρδος”.

Για τις καταγγελίες του Χρήστου Σάββα για τους πίνακες διαιτησίας:”Εκκρεμεί μία καταγγελία του κ. Σάββα, που είναι απολύτως αίολη και είναι προϊόν του φανατισμού της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε τοποθετηθεί γι’ αυτές τις καταγγελίες, είναι ψευδείς. Δεν είναι δυνατό κάθε καταγγελία, προτού καν αποδειχτεί κάτι, να οδηγεί σε παραιτήσεις. Η ομοσπονδία δεν φοβάται, γιατί έχει ενεργήσει απόλυτα με βάση όσα ορίζει ο κανονισμός”.

Για το ζήτημα με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ: “Η κάρτα υγείας άρχισε ως ευγενής σύλληψη, αλλά έφτασε να είναι πρόβλημα. Η υγεία των πολιτών είναι υπόθεση του κράτους και όλη η επιχείρηση προσέκρουσε σε ένα θεσμικό κενό. Αυτά τα προβλήματα είναι αξεπέραστα. Η ΕΠΟ είναι υπέρ του προληπτικού ελέγχου της αγωνιστικής ικανότητας των παικτών, αλλά αυτό πρωτίστως πρέπει να γίνεται από το κράτος”.

Για την τιμωρία έξι αγωνιστικών στον Σαλπιγγίδη: “Δεν σχολιάζουμε ποτέ δικαστικές αποφάσεις. Τα πειθαρχικά όργανα είναι ελεύθερα να παίρνουν αποφάσεις. Οι δηλώσεις γίνονται πολλές φορές για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόση κουβέντα. Αν γίνεται για τον τελικό του Κυπέλλου, ο Σαλπιγγίδης θα παίξει και στον ημιτελικό, αλλά και στον τελικό. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη”.

Για το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος: “Η Εθνική αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα ενός συνολικού σχεδιασμού του κ. Σάντος. Η επιθυμία της ΕΠΟ είναι να παραμείνει στο τιμόνι όλων των Εθνικών ομάδων ως το 2016. Γι’ αυτό έλαβα εξουσιοδότηση από το ΔΣ να του κάνω τέτοια πρόταση. Δεν έχουμε μπει σε συζήτηση για τα οικονομικά. Θα κάνουμε συζήτηση μετά το ματς της Παρασκευής, που κρίνει πολλά για μας. Ο κ. Σάντος είναι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την ιστορία. Οι παίκτες βλέπουν την πρόθεση της ομοσπονδίας να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του”.

Για το ματς της Παρασκευής με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ: “Είμαστε αισιόδοξοι και γινόμαστε ακόμη περισσότερο βλέποντας τους παίκτες να είναι επίσης αισιόδοξοι. Τα παιδιά θα κάνουν ό,τι μπορούν και πιστεύω πως την Παρασκευή θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production