ChiosTV
gynaikeia-epixeirimatikotita

Εκδήλωση για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη Χίο απο ΔΑΣΤΑ κ ΜΚΕ Παν.Αιγαίου

 

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου

 

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου σας προσκαλούν στην Εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Μοχλός Ανάπτυξης».

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 και απευθύνεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα (φοιτητές/τριες, ακαδημαϊκό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό) στην τοπική κοινωνία και σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Χίου.

 Σκοπός της εκδήλωσης είναι, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Γυναίκας», να προβληθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία ως σημαντική προοπτική απασχόλησης στους νέους και τις γυναίκες. Η προώθηση και ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης γιατί μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ θα ενισχύσει την καινοτομία και την κοινωνική συνοχή. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να παίξει το εκπαιδευτικό σύστημα όλων των βαθμίδων για την προετοιμασία και ενθάρρυνση των γυναικών να γίνουν επιχειρηματίες.

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των έργων Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) και Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του  Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα οποία υλοποιούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

 Στο πλαίσιο της συν-διοργάνωσης της εκδήλωσης με το Επιμελητήριο Χίου, θα υπάρξει παρουσίαση του Προγράμματος: «Ολοκληρωμένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» αναφορικά με τις δυνατότητες επιδότησης επιχειρήσεων της Χίου & των φυσικών προσώπων που επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση, μέσω της συγκεκριμένης δράσης του ΕΣΠΑ, από την ΕΛΑΝΕΤ.

 Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με εισηγήσεις:

  • Κατερίνα Σαρρή, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Κωνσταντίνα Τζιαφέτα, ΕΛΑΝΕΤ
  • Αναστασία Ψωμιάδη, Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών
  • Σμαράγδα Αμπαζή, Επιχειρηματίας εταιρεία «Τα Χερίσια της Σμαράγδας»

 

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Κάλλας

Ιδρυματικός Υπεύθυνος Δ.Α.ΣΤΑ. Παν. Αιγαίου

 

Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού

και Ανάπτυξης

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production