ChiosTV
mitilini

Νέο λιμάνι ετοιμάζουν στην Μυτιλήνη!!!

 

 

Μετά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ήρθε και εγγράφως η επίσημη συγκατάθεση του Στρατού στα σχέδια για τη δημιουργία νέου λιμανιού

 

Μετά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ήρθε και εγγράφως η επίσημη συγκατάθεση του Στρατού στα σχέδια για τη δημιουργία νέου λιμανιού στον Καρά Τεπέ. Με έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Υποδομής του Γενικού Επιτελείου Στρατού προς το Λιμενικό Ταμείο, καταγράφεται η θετική αντιμετώπιση του αιτήματος παραχώρησης της έκτασης 120 στρεμμάτων που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), προκειμένου να δημιουργηθεί στην περιοχή ο νέος εθνικός λιμένας της Μυτιλήνης.

Χθες, σε συνέχεια των ενεργειών και των επαφών που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα απ’ τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Κορδώνη, με τη στρατιωτική διοίκηση και το διοικητή τού ΤΕΘΑ, δημοσιοποιήθηκε απ’ το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστα Μουτζούρη, η απάντηση του Στρατού προς το Λιμενικό Ταμείο. Απάντηση που αίρει το «νούμερο ένα» εμπόδιο στο όνειρο για νέο λιμάνι, αφού συναινεί στην παραχώρηση της αναγκαίας χερσαίας ζώνης στον Καρά Τεπέ, έκταση που ανήκει και χρησιμοποιείται σήμερα απ’ το Στρατό και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Η παραχώρηση
Στην απάντηση του Στρατού, που υπογράφει ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Κουτρουμπέλης, τονίζεται πως προϋπόθεση για να γίνει η παραχώρηση, είναι η εξασφάλιση εγκαταστάσεων για την ΕΥΠ, όπως και η δημιουργία πεδίου βολής που θα καλύψει τις τοπικές ανάγκες εξάσκησης των στρατιωτών.

«Ήδη, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ και τον πραγματικά αξιόλογο στρατηγό Γιάννη Ηλιόπουλο, έχει τακτοποιηθεί το θέμα του πεδίου βολής. Δε θα χρειαστεί να δημιουργηθεί νέος χώρος, που ενδεχομένως θα ήταν και δύσκολο να βρεθεί, γιατί θα γίνει επέκταση του υφιστάμενου πεδίου βολής στο Καμμένο Δάσος, επέκταση στην οποία και θα χρησιμοποιηθούν υλικά που θα προκύψουν απ’ την εκτέλεση του έργου του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου», ανέφερε ο κ. Κορδώνης, ο οποίος ανέφερε ότι επαφές με την ΕΥΠ έχει αναλάβει να κάνει ο κ. Μουτζούρης, ώστε να ρυθμιστεί και το θέμα της μεταφοράς των εγκαταστάσεών της στον Καρά Τεπέ, ενδεχομένως και με παραμονή στην ίδια περιοχή, αλλά σε άλλο σημείο.

Ανταλλάγματα
Αυτό που ακόμη δεν έχει τακτοποιηθεί και θα εξετάσει ο κ. Κορδώνης την επόμενη βδομάδα σε επίσκεψή του στην Αθήνα και στη διοίκηση του ΤΕΘΑ, είναι το αντάλλαγμα για την έκταση που παραχωρείται και το οποίο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση. Η πρόταση που φαίνεται να υιοθετεί και ο Στρατός, είναι να υπάρξει ποσοστό συμμετοχής του στα έσοδα απ’ την εκμετάλλευση του λιμανιού.

«Προτείναμε τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και ΤΕΘΑ, ώστε σε αντάλλαγμα της έκτασης που παραχωρείται τώρα απ’ το Στρατό και εισφέρεται για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, να αποδοθεί ποσοστό απ’ τα κέρδη που θα αποφέρει η λειτουργία του έργου όταν γίνει το λιμάνι», ανέφερε ο κ. Κορδώνης, που εκτιμά ότι πολύ σύντομα μπορούμε να προσδοκάμε σε οριστική συμφωνία για την παραχώρηση.

πηγή: emprosnet.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production