ChiosTV
photo

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους!

 

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης, ο Όσκαρ Πιστόριος θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση!

 

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης, ο Όσκαρ Πιστόριος θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση!

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον δικαστή Νέιρ να εξηγεί γιατί επέτρεψε στους δημοσιογράφους να καλύψουν ζωντανά την απόφαση. «Ο ύποπτος βγαίνει μερικές φορές έξω από τα κρατητήρια της αστυνομίας και στέκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αυτό που συμβαίνει είναι ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων και φωτογράφων παρουσιάζει την εικόνα ότι ο κατηγορούμενος είναι κάποιο είδος ανθρώπου, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν. Εκτιμώ, ωστόσο, την ανάγκη για ελευθερία της έκφρασης και έχω προσπαθήσει να εξυπηρετήσω τον Τύπο, όσο είναι δυνατόν», τόνισε αρχικά ο δικαστής.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί ο Πιστόριους έμεινε σε κρατητήριο της αστυνομίας και όχι στη φυλακή, μέχρι να ληφθεί απόφαση για την προφυλάκισή του, ενώ τόνισε πως βάσει των στοιχείων είναι αναγκασμένος να εξετάσει την υπόθεση ως φόνο εκ προμελέτης, προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης.

Ο δικαστής Νέιρ έκανε ακολούθως μια περίληψη των γεγονότων, όπως τα διηγήθηκε ο Πιστόριους στην απολογία του. Εκείνη τη στιγμή, ο 26χρονος αθλητής είχε δακρύσει. Ο δικαστής διάβασε και τις καταθέσεις των φίλων τους για τη σχέση του Όσκαρ με τη Ρίβα, αλλά και μαρτύρων για το συμβάν.

Σειρά πήρε η αναφορά των ισχυρισμών της πολιτικής αγωγής, ότι δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, καθώς μπορεί να φύγει από τη Νότια Αφρική, με την χώρα να μην μπορεί να ζητήσει την έκδοσή του.

Διαβάζοντας την κατάθεση του επιθεωρητή Μπόθα, ο δικαστής ανέφερε κάποια σημαντικά στοιχεία, όπως ότι οι σφαίρες στην πόρτα δείχνουν πως ο Πιστόριους φορούσε τα προσθετικά του πόδια όταν πυροβόλησε, καθώς οι τρύπες από τις σφαίρες είναι ψηλά στην πόρτα. Πάντως, επισημαίνονται και οι λανθασμένες εκτιμήσεις του Μπόθα, ο οποίος τελικά βγήκε από την υπόθεση.

Προχωρώντας στη δική του άποψη, υποστήριξε ότι ο επιθεωρητής Μπόθα δεν έκανε καλά τη δουλειά του, ωστόσο τα στοιχεία δεν θα αποτελέσουν την επίσημη θέση της πολιτικής αγωγής. Ακόμη ο δικαστής Νέιρ υπογράμμισε πως η πολιτική αγωγή δεν υποστήριξε δυνατά τη θέση της ότι ο Πιστόριους θα φύγει από τη χώρα, ενώ ούτε η υπεράσπιση κατάφερε να πείσει ότι η περίσταση είναι εξαιρετική για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Πάντως, τελικά ανακοίνωσε την απόφασή του ο δικαστής Νέριρ, αφήνοντας ελεύθερο τον Πιστόριους με εγγύηση!

 

Πηγή: onsports.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production