ChiosTV
gemistaa

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

  •  
  •  
  • Πλένουμε όλα τα λαχανικά και το ρύζι. 

    Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι για κάθε ντομάτα/πιπεριά/μελιτζάνα που θα γεμίσετε
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι
  • 5 πατάτες
  • 2-3 ντομάτες ώριμες/ζουμερές ή ντοματοχυμό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο κουκουνάρι
  • Εκτέλεση 

  • Πλένουμε όλα τα λαχανικά και το ρύζι. 
  • Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. 
  • Βγάζω το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι χωρίς όμως να δημιουργήσω πουθενά τρύπα. Κρατάμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι, θα σας βοηθήσει αργότερα στο στίψιμο. 
  • Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες στο ταψί με τα καπάκια προς τα πάνω.

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση 

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το κουκουνάρι και 1 φλιτζάνι λάδι. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και κρατώντας το σουρωτήρι πάνω από τη γέμιση στίβουμε λίγη ντομάτα. 
  • Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες. Μην τις γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί θα ξεχυλίσει η γέμιση στο ψήσιμο. Γεμίστε τες έτσι ώστε να έχουν αρκετό ρύζι αλλά και λίγο ζουμάκι ώστε να βράσει το ρύζι. Αν δε σας φτάσει ηγέμιση (εξαρτάται και από το μέγεθος των λαχανικών που έχετε), φτιάξτε λίγη ακόμη προσθέτοντας λίγο ρύζι/λάδι ή ότι άλλο σας λείπει. 
  • Κόψτε τις πατάτες και βάλτε τες και αυτές στο ταψί. 
  • Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το εσωτερικό των 2-3 ώριμων ντοματων (ή ντοματοχυμό) στο σουρωτήρι με τις υπόλοιπες και στίψτε τες πάνω από το ταψί ώστε να απλωθεί παντού. 
  • Ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου. 
  • Λίγο πριν να βγάλετε το φαγητό, τρίψτε πάνω από τα γεμιστά λίγο τυρί και φρυγανιά ώστε να ξεροψηθούν τα καπάκια.

    Καλή επιτυχία!!!


 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production