Υλικά
- 800γρ. ψαρονέφρι, σε μικρές μπουκίτσες σαν μικρό καρύδι
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1 νεροπότηρο κρασί ροζέ
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι λευκό
- Για τη γαρνιτούρα
- 250γρ. μανιτάρια champignon
- 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο γουδί
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το λιωμένο κρεμμύδι και μετά το τριμμένο κόλιανδρο. Σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν ωραία, προσθέτετε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βήμα 2
Σβήνετε με το ροζέ κρασί, ρίχνετε το πιπέρι και αλατίζετε. Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά και μέχρι το ψαρονέφρι να ψηθεί καλά. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Το διατηρείτε ζεστό.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και τότε τα σβήνετε με το λευκό κρασί. Ρίχνετε το θυμάρι, αλατίζετε, πιπερώνετε, προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση το φαγητό και κλείνετε τη φωτιά. Σερβίρετε το ψαρονέφρι μαζί με τα μανιτάρια.
olivemagazine.gr
Add comment