ChiosTV

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα σουβλάκια
2 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες  και ψιλοκομμένες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
2 εκατοστά καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι 175 γραμμάρια μέλι
Χυμό από 3 λεμόνια , καθώς και το ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ( 250ml ) σόγια σως
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι ( 125ml ) σόγια σως
4 μικρές κόκκινες πιπεριές , κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια , κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι

Εκτέλεση

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το τζίντζερ , το μέλι , το χυμό λεμονιού και τη σόγια  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως.

Κόβετε το κοτόπουλου σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια.

Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά .

Για τη σάλτσα  ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.

Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.

sidagi.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production