ChiosTV

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μετά την εκλογή του, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στη θέση του Τομεάρχη Ναυτιλίας & Αιγαίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ώστε να αναλάβω την ευθύνη του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελληνική Ναυτιλία παρά τις αντιξοότητες παραμένει βασικός πυλώνας στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, διατηρώντας την πρωτοπορία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ελέγχοντας το 16% του παγκόσμιου στόλου και πάνω από το 40% του ευρωπαϊκού.

Μέσα στην περίοδο της κρίσης η Ελληνική Ναυτιλία και τα ναυτιλιακά κεφάλαια στήριξαν την ελληνικότητα του τραπεζικού συστήματος, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα αυξήθηκε, και στο ελληνικό νηολόγιο της ποντοπόρου ναυτιλίας είχαμε νέες εγγραφές σε πλοία υψηλής αξίας και μικρής ηλικίας.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας για την Ελληνική Ναυτιλία. Ένα ελκυστικό περιβάλλον που θα προσελκύσει Ελληνικές εταιρείες από το εξωτερικό και θα φέρει νέα Ελληνόκτητα πλοία στην Ελληνική σημαία.

Εξίσου σημαντικός στόχος είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας για Έλληνες στα ελληνόκτητα πλοία. Σε αυτό, βασικό ρόλο θα διαδραματίσει η διαρκής αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε την ανάδειξη των Ελληνικών λιμανιών ως πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Αυτή η στρατηγική επιτυχία πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία. Βασική προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου, βάση της ρήτρας νησιωτικότητας, η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και η έμπρακτη στήριξη των ναυτικών και των οικογενειών τους. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε και στην ανάγκη στήριξης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά δίνουν τη μάχη για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Για όλα αυτά τα μείζονα ζητήματα το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσω σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production