ChiosTV

ΤΙ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΕ ΛΗΜΝΟ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Ταρακουνήθηκαν αλλά άντεξαν, Λήμνος και Σαμοθράκη από τον ισχυρό σεισμό. Μικρές υλικές ζημιές άφησε πίσω ο εγκέλαδος. Πανικός στην Τουρκία με 266 τραυματίες. Αισθητή η δόνηση και σε Βουλγαρία, Σκόπια

Στο ρυθμό των Ρίχτερ “χορεύει” από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (24/05) το βόρειο Αιγαίο, μετά τον σεισμό των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Η μετασεισμική ακολουθία είναι ομαλή και θα συνεχιστεί για το επόμενο 48ωρο, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, με τους κατοίκους να επιδεικνύουν μετά το αρχικό σοκ, την απαιτούμενη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Το θετικό είναι ότι παρά το μεγάλο μέγεθος του σεισμού, οι ζημιές στα δύο προαναφερόμενα νησιά ήταν μόνο υλικές και μικρής έκτασης και αφορούν κυρίως παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη Λήμνο μετά τον σεισμό

Ζημιές προκλήθηκαν, επίσης, σε εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου της Λήμνου, στην Μύρινα ενώ κατέπεσε τμήμα ψευδοροφής στο αεροδρόμιο του νησιού, τραυματίζοντας ελαφριά μία τουρίστρια. Με ελαφριά τραύματα μεταφέρθηκαν, ακόμη, στο νοσοκομείο μία μητέρα με το παιδί της.

 seismos limnos 2

news247.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production