ChiosTV

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η αύξηση  των προσφύγων που έρχονται στην χώρα μας για να γλυτώσουν από τους πολέμους δείχνει το αδιέξοδο των κοινωνιών τους. Η αύξηση των θανάτων στο Αιγαίο, δείχνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την απανθρωπιά και το αδιέξοδο των πολιτικών επιλογών της ΕΕ και μαζί της  ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Οι ιθύνοντες άρχισαν να μιλάνε «για ανάγκη αναθεώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής  και την αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση του φαινομένου»

Εννοούν δυστυχώς, παρά τις δηλώσεις θλίψης για τους θανάτους, μια αναθεώρηση που δεν θα αφήνει καμία δυνατότητα  στους πρόσφυγες να φτάνουν εδώ, στο έδαφος της ΕΕ. Εννοούν πιο σκληρή αποτροπή που θα έχει αποτέλεσμα πιο πολλούς θανάτους.

Εμείς έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε για τα χειρότερα.

Και ζητάμε το ακριβώς αντίθετο: άρση της υπάρχουσας πολιτικής αποτροπής απέναντι στους πρόσφυγες και άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ συνολικά.

Ο δρόμος προς την Δύση πρέπει να γίνει πραγματικότητα για όλους όσους οι πολιτικές της Δύσης κατέστρεψαν τις χώρες τους.

Και πρώτο τουλάχιστον μέτρο, αυτές τις τραγικές για τους επιζήσαντες ώρες σε Χίο και Σάμο, είναι  να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα χωρίς την περαιτέρω ταλαιπωρία της κράτησης.

Είναι καθήκον στοιχειώδους ανθρωπιάς.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production