ChiosTV

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LADDER ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στην Μάλτα για το προσφυγικό ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του Δήμου Χίου, γιατρός Γιάννης Γεωργιάδης.

 

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του Δημάρχου Χίου,  γιατρός Γιάννης Γεωργιάδης εκπροσώπησε τον Δήμο της Χίου σε συνέδριο για το προσφυγικό και τη μετανάστευση στη Μάλτα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα, με τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος LADDER, το οποίο αφορά σε πρωτοβουλίες για την μεγιστοποίηση της ενημέρωσης και των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ανάπτυξη.

Ανάμεσα στις έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου σημαντική θέση είχε εκείνο της μετανάστευσης, δίνοντας την ευκαιρία να συζητηθεί η σχέση ανάμεσα στην μετανάστευση και την ανάπτυξη, με έμφαση στις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ανακύπτουν, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γιάννης Γεωργιάδης, τόσο κατά τις εργασίες του συνεδρίου, όσο και σε μέσα ενημέρωσης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και το νησί της Χίου, με τις αθρόες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές των τελευταίων ετών, ζητώντας μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την εξεύρεση λύσεων προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος.

Τέλος, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τοπικού εθελοντικού κινήματος στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και την ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσής τους.

 

malta 2

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production