ChiosTV

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η 29ΧΡΟΝΗ ΜΠΡΙΤΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ [VIDEO]

Πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής, αλλά η ίδια θέλει να «φύγει» με τους δικούς της όρους και με αξιοπρέπεια

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ η ιστορία της Μπρίτανι Μέιναρντ, μιας 29χρονης που τον Ιανουάριο του 2014 διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, καρκίνος ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός, καθώς εξελίχθηκε σε γλοιοβλάστωμα. Οι προσπάθειες των γιατρών να αντιστρέψουν ή να επιβραδύνουν την κατάσταση απέβησαν άκαρπες και ανακοίνωσαν στην Μπρίτανι ότι έχει ακόμη έξι μήνες ζωής. 



Η Μπρίτανι δέχτηκε στωικά τα νέα, αλλά θέλησε εκείνη να βάλει ημερομηνία λήξης στη ζωή της. Υπερασπιζόμενη με σθένος την απόφασή της να πεθάνει με αξιοπρέπεια, όπως τονίζει η ίδια, προγραμμάτισε την ευθανασία της για την 1η Νοεμβρίου.
Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, καθώς στις 30 Οκτωβρίου είναι τα γενέθλια του συζύγου της και θέλει να τα γιορτάσουν μαζί πριν δώσει τέλος στη ζωή της. 



Η ευθανασία δεν επιτρέπεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια και έτσι η Μπρίτανι μετέφερε τα δικαιώματά της στο Όρεγκον. Η ίδια αναφέρει ότι με την ευθανασία δεν γίνεται αυτόχειρας, απλά θέλει να πεθάνει με τους δικούς της όρους. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, έχει ήδη στα χέρια της τη θανατηφόρα συνταγή που γράφτηκε από γιατρό.



Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες δύο ημέρες και αφηγείται την τραγική ιστορία της Μπρίτανι, έχει ήδη περισσότερες από 4 εκατ. επισκέψεις, ενώ η υπόθεσή της έχει προκαλέσει διχασμό στις ΗΠΑ για το αν πρέπει ή όχι να προχωρήσει στην ευθανασία της. 

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production