ChiosTV

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αεροδρόμιο της Χίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πράγματι έχει καθυστερήσει σημαντικά η επέκταση του Αεροδρομίου της Χίου. Έργο απαραίτητο για την ανάπτυξη του νησιού μας. Τον Απρίλιο ανέλαβα πρωτοβουλία για την άμεση επιτάχυνση του έργου συγκαλώντας ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο με τους κ. Μάκη Γούναρη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Σωκράτη Αλεξιάδη Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και Δημήτριο Κούκη Διοικητή της Υ.Π.Α., ώστε όλοι οι συναρμόδιοι φορείς σε μια συνεδρίαση να λύσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτό το σημαντικό έργο.

Δόθηκαν τότε οι απαραίτητες εντολές προς την Κτηματική Υπηρεσία να προχωρήσει στην παραλαβή των εκτάσεων που έχουν ήδη απαλλοτριωθεί για το σκοπό ώστε να προχωρήσει η περίφραξη του χώρου. Από τότε παρακολουθώ συστηματικά την υλοποίηση αυτών των εντολών.

Σε δεύτερο στάδιο και χωρίς καθυστέρηση θα προχωρήσουν οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου, ώστε το αεροδρόμιο να μπορεί να υποδεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη.»

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production