ChiosTV

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες για την αδειοδότηση και λειτουργία των ελαιουργείων στις νησιωτικές περιοχές, σε συνέχεια και της αρ. 141/10.11.2014 σχετικής Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, απέστειλε χθες στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής προτάσεις για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου.

Οι προτάσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν απόψεις τόσο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όσο και ελαιοτριβέων της Λέσβου, ζητήθηκε να τεθούν υπόψη της διυπουργικής ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί από το ΥΠΕΚΑ για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα ζητήθηκε να υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, προκειμένου να αναπτυχθούν οι προτάσεις αυτές.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να προκύψουν βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και λειτουργία των ελαιουργείων, με ταυτόχρονη προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production