ChiosTV

ΠΡΟΒΟΛΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ & ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΤΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η ιδιαιτερότητα του Αναβάτου της Χίου (του «Μυστρά του Αιγαίου»), έγκειται σε μια πληθώρα χαρακτηριστικών ιστορικού, πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων και παραγωγών του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου, συνεργάτες, διδάσκαλοι και σπουδαστές των εργαστηρίων του, βοήθησαν στη δημιουργία βίντεο – παρουσίασης του σημαντικού αυτού μνημείου της Χίου. Η εικονοληψία του Αναβάτου πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως από αέρος, καταδεικνύοντας -κατά το δυνατόν-, μέρος από τα σημαντικότερα τμήματα του εγκαταλελειμμένου μεσαιωνικού οχυρωματικού οικισμού του.

Και ενώ ο τόπος αυτός όπου για το Χιακό λαό αποτελεί τόπο μνήμης και ταυτότητας έχει έως σήμερα αρκετές αξιόλογες καταγραφές, με αυτή την παραγωγή επιχειρούμε να αναδείξουμε άγνωρες για τον κόσμο γωνιές του οικισμού που συνδυάζονται με μια πολύ σύντομη ιστορική περιγραφή.

Το Δη.Πε.Θε. Β.Α. ξεκίνησε αυτού του είδους τις παρουσιάσεις επιλεγμένων τοποθεσιών του νησιού, από τη Βολισσό & το Λεπροκομείο της Χίου. Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί και εκείνες του χωριού της Μεσαιωνικής Βέσσας, της εγκαταλελειμμένης παλαιάς Ποταμιάς και των Αυγωνύμων της Χίου.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production