ChiosTV

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 50.000 ΘΕΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η μοριοδότηση – Πρόβλεπει βαρέα και ανθυγιεινά, ολιγοήμερες άδειες με αποδοχές και δυνατότητα παράτασης

Για πέντε μήνες στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο τομέα θα απασχοληθούν 50.000 άνεργοι, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» που παρουσίασε την Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικίες 18-28 και όπως αποσαφηνίστηκε, δεν αποκλείεται καμία ηλικία.  

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί βαρύτητα στη μοριοδότηση στις ηλικίες άνω των 29 με το σκεπτικό ότι μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί πολλά προγράμματα (voucher, youth guarantee) για τους νέους έως 29 ετών, ενώ θα προκηρυχθούν και άλλα στο άμεσο μέλλον. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, όπως και πέρσι, ενώ η προθεσμία θα καθοριστεί με την προκήρυξη του προγράμματος που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ .

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει επιπλέον ασφάλιση στα βαρέα και ανθυγιεινά  όσων ανέργων απασχοληθούν σε υπηρεσίες καθαριότητας. 

Επίσης, θα προβλέπεται η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης, καθώς και δυνατότητα παράτασης του προγράμματος όταν ο ωφελούμενος δηλώσει ασθένια.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες Κρατών μελών της Ε.Ε, Βορειοηπειρώτες, Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα Νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και την συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: 

– Eγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 

– Eγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς 

– Eγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

– Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

– Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

Τα κριτήρια που θα παίξουν ρόλο για τη μοριοδότηση είναι:


Α)
 Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες 

Β) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

Γ) Το ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό 

Δ) 
Η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production