ChiosTV

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ

Ο Δήμος Χίου σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση του εγχειρήματος οργάνωσης του πρώτου δικτύου περιπατητικών διαδρομών Χίου» το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 5.30μ.μ στο παραδοσιακό καφενείο της κεντρικής πλατείας του Πυθώνα στην Βολισσό.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της συμμετοχικής προσπάθειας για την οργάνωση και λειτουργία του πρώτου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο νησί μας.

Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται από τον Δήμο Χίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών και την «ομάδα» του Γιώργου Χαλάτση. Αποτελεί δε, τμήμα μίας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάπτυξη δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού στη Χίο.

Την μέχρι σήμερα εξέλιξη της προσπάθειας αυτής και το χρονικό της συμβολής των κατοίκων από τα χωριά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χαλάτσης.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και την συζήτηση θα συντονίσει η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτισμού Βιβή Ποταμούση.

Το δίκτυο μονοπατιών θα ενώσει τα βορειοανατολικά χωριά της Αμανής μέσα από ιστορικές διαδρομές συνολικού μήκους 40 και πλέον χλμ, οι οποίες διασχίζουν σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους, συνδέοντας παλαιούς οικισμούς με τα σημερινά χωριά: Αφροδίσια, Καμίνι, Κέραμο, Λαρδάτο, Λεπτόποδα, Αγιάσματα. Εγρηγόρο, Κουρούνια. Με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτού δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει μικρές ή μεγάλες αποστάσεις γνωρίζοντας την «άγρια» ομορφιά της βορειοανατολικής Χίου.

K X

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production