ChiosTV

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Τι δείχνουν οι βαθμολογίες – Ο ρόλος των μετεγγραφών

Βάσεις δύο ταχυτήτων προκύπτουν από τη μελέτη των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Όπως επισημαίνουν όσοι ασχολούνται χρόνια με τη πορεία των βάσεων, άνοδος των βάσεων αναμένεται κυρίως στις αποκαλούμενες σχολές μεσαίας ζήτησης και χαμηλής ζήτησης, ενώ και κάποιες αποκαλούμενες καλές σχολές κυρίως οικονομικές  στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να χάσουν κάποια μόρια.

Από την άλλη, οι βαθμολογίες συγκλίνουν ότι θα υπάρχει ανοδική τάση στα τέσσερα πρώρα επιστημονικά πεδία και σταθεροποιητική τάση το 5ο επιστημονικό πεδίο. Ενα ακόμη διαφορετικό στοιχείο που θα δούμε εφέτος είναι περιφερειακά τμήμα να ανεβαίνουν κατά πολύ καθώς θα τα δηλώσουν όσοι δικαιούνται μετεγγραφή. Οι περιζήτητες Νομικές και Ιατρικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν οριακές ανόδους των βάσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Εκπλήξεις πάντως έκρυβαν οι βαθμολογίες, καθώς, είναι από τις λίγες χρονιές που στα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά γενικής παιδείας οι βαθμολογίες ήταν καλές, όπως επίσης και στα Λατινικά και τα Αρχαία ελληνικά. 

Οι εκπαιδευτικοί συγκλίνουν ότι στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία οι βαθμολογίες είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ενώ αντίθετα οι βαθμολογίες στα γραπτά  των Μαθηματικών της Φυσικής, αλλά και της Χημεία και  της Βιολογία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση πέρυσι. 

Αντίθετα, μαθήματα που θεωρούνται εύκολα, όπως η ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον δεν βαθμολογήθηκαν με πολύ καλούς βαθμούς. Αύριο, πάντως, το υπουργείο Παιδείας θα δώσει τα συγκριτικά στοιχεία, οπότε θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο».
 

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις των καθηγητών:

 
1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών, Κοινωνικών Επιστημών)
 
•Οριακή άνοδος στις περιζήτητες σχολές Νομικής, Φιλολογίας, Ψυχολογίας.

•Αναμένεται  άνοδος των βάσεων  σε περιφερειακά τμήματα τα οποία έχουν αντίστοιχα σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως Φιλολογίες και Παιδαγωγικά Τμήματα στην Περιφέρεια.
 
2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)

•Σημαντική αύξηση στα Περιφερειακά Τμήματα των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και της Πληροφορικής. Στα ίδια επίπεδα με περυσι οι βαθμολογίες στις καλές σχολές.
 
3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας)
 
•Οριακή άνοδος των Ιατρικών Σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος στις περιφερειακές Ιατρικές •Άνοδος στα ΤΕΙ της Νοσηλευτικής της περιφέρειας. 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Τεχνολογικές Επιστήμες)

4ο επιστημονικό πεδίο (Πολυτεχνεία)

•Οριακή άνοδος στις περιζήτητες σχολές των Μηχανικών Υπολογιστών, των Μηχανολόγων και των Πολιτικών Μηχανικών.

5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικές σχολές)
 
•Η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη σε όλα τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα. 

5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης)
 
•Πτώση στις περιζήτητες Οικονομικές Σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων λόγω της μείωσης του αριθμού των  υποψηφίων.

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production