ChiosTV

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΦΡΕΖΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Η Χιακή Συμπολιτεία θα αποτελέσει φωνή διεκδίκησης, αλλά και πρότασης»

Ο χαιρετισμός της Ερμιόνης Φρεζούλη κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Η Χιακή Συμπολιτεία εκπροσωπείται στο νέο δημοτικό συμβούλιο από την Ερμιόνη Φρεζούλη, ως επικεφαλής της παράταξης, και τη Δέσποινα Τσαρδάκα (δημοτική σύμβουλος από την εκλογική περιφέρεια Ομηρούπολης), ενώ ο Τέλης Τύμπας εκλέχτηκε σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Χίου και η Νίτσα Κλούβα σύμβουλος στην τοπική κοινότητα των Νενήτων.

Η Ερμιόνη Φρεζούλη στο σύντομο χαιρετισμό της μετά την ορκωμοσία ευχαρίστησε τους πολίτες της Χίου για την εμπιστοσύνη τους και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε δήμος στην παρούσα συγκυρία και στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Χίος. Ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων, η συμπαράσταση στους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη, η διατήρηση των νέων ανθρώπων στο νησί, η καταπολέμηση της ανεργίας αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της παρέμβασής της. Τόνισε, τέλος, πως η Χιακή Συμπολιτεία θα αποτελέσει μια αδέσμευτη, ανεξάρτητη φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Μια φωνή διεκδίκησης, αλλά και πρότασης», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός της επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας:

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Οι εκλεγμένες και εκλεγμένοι σύμβουλοι της Χιακής Συμπολιτείας, αλλά και συνολικά τα μέλη της, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Χίου που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, με μεθοδική και συλλογική δουλειά θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον του νησιού.

Θέλουμε επίσης να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή, στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στα τοπικά συμβούλια στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.

Θεωρούμε ότι επείγει να ξεκινήσει μια νέα περίοδος για τη Χίο, μια περίοδος όπου ο Δήμος δεν θα περιορίζεται στη Χώρα, αλλά θα βρίσκεται ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά του νησιού, φτάνοντας ως το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Όπως είχαμε τονίσει και προεκλογικά, κλειδί για να γίνει αυτή η ευχή πράξη είναι να λειτουργήσουν πραγματικά τα Τοπικά Συμβούλια και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε, όχι μόνο στις περιοχές που έχουμε εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους, αλλά σε ολόκληρη τη Χίο.

Το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας κάθε δήμος είναι σήμερα ακόμα πιο δύσκολο. Η οικονομική κρίση αγγίζει κάθε πολίτη, αλλά και τον ίδιο το Δήμο, άμεσα και έμμεσα: οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι της Αυτοδιοίκησης συρρικνώνονται, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε καθεστώς καθημερινής ανασφάλειας, τομείς ολόκληροι της δημοτικής δραστηριότητας ιδιωτικοποιούνται.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι δημότες αναγκάζονται να προσφύγουν στις προνοιακές δομές του Δήμου για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη.

Ο Δήμος σήμερα καλείται και έχει υποχρέωση να είναι αλληλέγγυος και συμπαραστάτης σε όλους και όλες. Ο Δήμος οφείλει να στηρίξει, αλλά και να επεκτείνει, τις προνοιακές του δομές, αγκαλιάζοντας το σύνολο των δημοτών που έχουν ανάγκη. Η Χιακή Συμπολιτεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που τώρα εξειδικεύονται ακόμα περισσότερο και θα κατατεθούν εγγράφως, ευελπιστώντας να υιοθετηθούν και να υλοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι παθητικός θεατής, χειροκροτητής, επαίτης. Οφείλει να βρίσκεται σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υπονομεύουν το ρόλο του, να διεκδικεί και να κερδίζει, να σχεδιάζει και να υλοποιεί, πάντα σε συνάρτηση με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Εμείς στη Χιακή Συμπολιτεία θα εργαστούμε με συνέπεια γι’ αυτό.

Ειδικά για τη Χίο, μείζον ζήτημα αποτελεί η διατήρηση των ανθρώπων, και κυρίως των νέων, στο νησί. Τα ποσοστά ανεργίας έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα μεγέθη. Ο δήμος έχει την υποχρέωση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, αλλά και να συνδέσει μεταξύ τους, όλες εκείνες τις ενέργειες που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νησιού, μια ανάπτυξη που θα έχει επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους όπως εκφράζονται από τις ίδιες, ύστερα από εξαντλητική διαβούλευση. Μόνον έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στο νησί, που θα κρατήσει τους νέους και θα φέρει κι άλλους να κατοικήσουν στον τόπο. Θα επανέλθουμε και σε αυτό το πεδίο με προτάσεις προς υλοποίηση.

Η Χιακή Συμπολιτεία είναι μια αδέσμευτη, ανεξάρτητη φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μια φωνή διεκδίκησης, αλλά και πρότασης. Αποδείξαμε και προεκλογικά ότι έχει τη γνώση, τα μεθοδολογικά εργαλεία και τους ανθρώπους για να το πράξει, και θα το κάνει, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και μέσα στην κοινωνία.

Σας ευχαριστώ, και εύχομαι ο καθένας και η καθεμιά, από τη θέση που μας εμπιστεύτηκε η χιώτικη κοινωνία, να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη της.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production