ChiosTV

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Σε τοποθέτησή του για τα δημοτικά σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς  ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε:

Έπειτα από πληροφορίες για υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς από εξαθέσια σε πενταθέσια, σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, σας επισυνάπτεται σχετική επιστολή που κοινοποίησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο αυτών σχολείων –την οποία συνυπογράφουν και άλλοι φορείς-, όπου αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανασταλεί ο όποιος σχεδιασμός προς αυτήν την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι, τα σχολεία αυτά αποτελούν Σχολικά Κέντρα, πρόσφατα, επισκευάστηκαν και λειτουργούν σε μια περιοχή της νότιας Χίου, η οποία συνεχώς αναπτύσσεται πληθυσμιακά και δραστηριοποιείται στην παραγωγή μαστίχας. Επιπλέον, στα σχολεία αυτά φοιτούν μαθητές που προέρχονται από περισσότερα από επτά χωριά.

Η ισότιμη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ειδικά, για τους κατοίκους μιας παραμεθόριας νησιωτικής περιοχής της πατρίδας μας, όπως αυτή της νότιας Χίου. Το δικαίωμα αυτό, η Πολιτεία οφείλει να το διαφυλάττει και να το προστατεύει, γι’ αυτό και η επανεξέταση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της νότιας Χίου είναι αναγκαία.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production