ChiosTV

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, του καθηγητή Θεολογίας Μπάρι Γουίλσον και της συγγραφέα Σίμκα Γιακομοβιτσί, υπάρχει χειρόγραφο 1.450 ετών που επιβεβαιώνει ότι ο Ιησούς και η Μαγδαληνή ήταν ζευγάρι 13 χρόνια πριν από τη σταύρωση και είχαν παιδιά.

Ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το χειρόγραφο στη Βρετανική Βιβλιοθήκη και χρειάστηκαν αρκετούς μήνες για να το μεταφράσουν. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι η πραγματική«Παρθένος Μαρία» ήταν η σύζυγος του Ιησού και όχι η μητέρα του.

Με τίτλο «Το Χαμένο Ευαγγέλιο» το βιβλίο υποστηρίζει ότι υπήρχε άγνωστη πτυχή της ζωής του Ιησού 13 χρόνια πριν από τη σταύρωσή του, ενώ υπήρξε και απόπειρα δολοφονίας της Μαρίας Μαγδαληνής και των παιδιών που είχαν αποκτήσει.

Η απάντηση της εκκλησίας

Η Εκκλησία της Αγγλίας απάντησε ότι το έργο έχει περισσότερα κοινά με τον Νταν Μπράουν που έχει γράψει τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», παρά με κάποιο κείμενο των τεσσάρων ευαγγελιστών.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί το χειρόγραφο -σε συριακή διάλεκτο- που βρισκόταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και δεν είχε μεταφραστεί ποτέ πριν.

Η συριακή είναι μία διάλεκτος της μέσης αραμαϊκής που ομιλείτο ευρέως στην Ανατολική Αραβία και εμφανίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ.

Η Μαρία Μαγδαληνή, είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, την Σταύρωση και την Ανάσταση. Έχει μείνει στην ιστορία ως ιερόδουλη και απεικονίζεται από τηνΚαθολική Εκκλησία ως το ιδανικό της μετάνοιας επειδή φέρεται να είχε πλύνει με τα δάκρυά της τα πόδια του Ιησού.

Το «Χαμένο Ευαγγέλιο» δεν είναι το μόνο βιβλίο που κάνει λόγο για γάμο του Ιησού με τη Μαγδαληνή.

thetoc.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production