ChiosTV

Ολοκληρώθηκε το χειμερινό Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Με Επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειμερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επέστρεψε στην χειμερινή του έκδοση, 16 -18 Φεβρουαρίου 2023, με ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που περιελάμβανε το διεθνούς φήμης σύνολο, Berlin Piano Trio, το ethno-jazz κουαρτέτο, Masaa, την προβολή της εμβληματικής ταινίας του Walt Disney, «Φαντασία» και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και εφήβους.

WALT DISNEY’S FANTASIA. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, το πρόγραμμα άνοιξε με την προβολή αυτής της εμβληματικής ταινίας που παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε κοινό το 1940, ένα διαχρονικό αριστούργημα, μια γιορτή εικόνας και ήχου.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε το πρωτοποριακό ethno-jazz κουαρτέτο Masaa, ένα σχήμα που συνδυάζει την αραβική ποίηση με τη σύγχρονη τζαζ. Στη σκηνή μαζί τους ανέβηκαν παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χίου όπως και παιδιά της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Το χειμερινό πρόγραμμα έκλεισε με τους Berlin Piano Trio, ένα σύνολο που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τις δυναμικές εκτελέσεις του αλλά και διεθνείς διακρίσεις και έκανε για πρώτη φορά, την εμφάνισή του όχι μόνο στη Χίο, αλλά στην Ελλάδα.

Συγκινημένοι καθώς και ανυπόμονοι για τις επόμενες δράσεις δήλωσαν ο Λευτέρης Βενιάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής και η Όλγα Μυριαγκού καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production