ChiosTV

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΡΙΒΕΛΛΗ

Με μεγάλη συμμετοχή από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου ολοκληρώθηκε το σεμινάριο φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας. Όπως είναι γνωστό, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

DSC_0882 DSC_0883

Το σεμινάριο, διάρκειας 12 ωρών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς»και το παρακολούθησαν περίπου 70 άτομα. Αποτελεί το ξεκίνημα μιας συνεργασίας, με απώτερο στόχο την υλοποίηση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη μαστίχα (θέματα και χώροι που σχετίζονται με την παραγωγή και εκμετάλλευση της μαστίχας). Η έκθεση προγραμματίζεται για τον Αύγουστο στη Χίο και, στη συνέχεια, θα «ταξιδέψει» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, το φθινόπωρο.

 

DSC_0880

 Για το Φεστιβάλ Μαστίχας:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας, το οποίο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013. Το Φεστιβάλ Μαστίχας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων που θα απλωθούν σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας υπό το γενικό τίτλο «Πέλαγος Πολιτισμού». Στόχος είναι να εξελιχθεί σε θεσμό που θα προβάλει τη Χίο ως νησί της Μαστίχας και θα δίνει έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία.

 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production