ChiosTV

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τα χωριά του ορεινού όγκου της Αμανής βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ και πολλούς μήνες. Τα αγροτικά ιατρεία Παρπαριάς και Κουρουνίων μένουν χωρίς γιατρούς και το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο της Βολισσού με ένα γιατρό να προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες 19 χωριών. Τα 19 χωριά της Αμανής κατοικούνται κατά κύριο λόγο από υπερήλικες συνταξιούχους ενώ αυτές τις μέρες έχουν δεχτεί σημαντικό αριθμό επισκεπτών με μικρά παιδιά.

Η φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους ποιοτικές ιατρικές φροντίδες όσο περνά από το χέρι τους και κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε μεγάλες αποστάσεις δεν πρέπει να κρύβει η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, μετατρέπει την υγεία σε ένα ακριβό εμπόρευμα για τη λαϊκή οικογένεια.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετατρέπει το νοσοκομείο σε επιχείρηση που οι ασθενείς-εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό που οι ίδιοι σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να πληρώνουν ενώ είναι πλέον μια πραγματικότητα η ανάγκη για την κάλυψη σε θέματα υγείας από ιδιωτικά κέντρα.

Στα πλαίσια αυτά, στοχευμένα και μεθοδικά έχει οδηγήσει στη διάλυση των αγροτικών ιατρείων της Αμανής αφήνοντας τους κατοίκους της περιοχής στην τύχη τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους ίδιους τους κατοίκους, τους φορείς τους καθώς και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διακοπές να κινητοποιηθούν δυναμικά, με το ταξικό κίνημα, απαιτώντας τα αυτονόητα:

Την στελέχωση με ιατρικό προσωπικό καθώς και με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό και υλικοτεχνική υποδομή των αγροτικών ιατρείων Κουρουνίων και Παρπαριάς.

Την ενίσχυση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Βολισσού με 2 γιατρούς και νοσηλευτή καθώς και γιατρούς ειδικοτήτων σε σταθερές ημέρες την εβδομάδας. Εκτός των άλλων η περιοχή αποτελεί την και την έδρα Νηπιαγωγείου Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου.

Καλεί δε τους φορείς του νησιού να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητα και της ελεύθερης αγοράς του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι και η μήτρα των προβλημάτων στην υγεία. Να παλέψουν για σύγχρονες  εγκαταστάσεις και ειδικευμένο προσωπικό χωρίς καμία επιχειρηματικότητα στην υγεία, δρόμος που περνά μέσα από τη σύγκρουση με την ΕΕ και τα Κόμματά της για την εξουσία του λαού όπου η υγεία θα βρίσκεται στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι των κερδών.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production