ChiosTV

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΧ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Χίου  πραγματοποίησε σήμερα 4/8/2014 συνάντηση με τον πρόεδρο και τον Δ/ντη της Ε.Μ.Χίου. Αντικείμενο αυτής ήταν οι ανησυχητικές εξελίξεις που προκύπτουν από την επιχειρούμενη κατάργηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Ε.Μ.Χ

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΜΧ ενημέρωσε για τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα της αναγκαστικότητας και τις ενέργειες του οργανισμού  έπειτα από την πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Π. Βογιατζή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά μας , τονίσθηκε ότι ιδιαίτερα σήμερα που οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαθλιώνουν και τον αγροτικό τομέα της οικονομίας η διατήρηση του θεσμικού πλαισίου υπεράσπισης των συμφερόντων των μαστιχοπαραγωγών και της αντανάκλασης που αυτό έχει για την τοπική οικονομία είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για το νησί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εναντιώνεται αταλάντευτα στην άρση της αναγκαστικότητας της ΕΜΧ. Είναι ιστορικό και με διαχρονικά θετικά αποτελέσματα γεγονός η αναγκαστικότητα. Αυτή,  η αναγκαστικότητα,  εξουδετέρωσε την ασυδοσία των εμπόρων και διασφάλισε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την προστασία της παραγωγής και των μαστιχοκαλλιεργητών προσφέροντας όμοια τιμή χωρίς διακρίσεις σε όλους τους παραγωγούς και έτσι επέτρεψε την συνέχιση της καλλιέργειας σε όλη τη Νότια Χίο.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα παρακολουθούμε στενά το θέμα αναβαθμίζοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production