ChiosTV

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ένα βήμα από μια μεγάλη ανακάλυψη, που θα ανατρέψει τα δεδομένα στη μάχη κατά του καρκίνου, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για μια νέα επαναστατική αγωγή που ονομάζεται ανοσοθεραπεία, η οποία πρωτοέκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του 1970, χωρίς ωστόσο τότε να δείξουν ενδιαφέρον οι φαρμακοβιομηχανίες.

Πριν από περίπου δύο χρόνια οι ερευνητές είχαν παρουσιάσει ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα της, ωστόσο πλέον υπάρχουν και αποδείξεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Σικάγο, στην Αμερικανική Ενωση Κλινικής Ογκολογίας.

Η ανοσοθεραπεία είναι ουσιαστικά η «εκπαίδευση» του ανοσοποιητικού συστήματος με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα, κάτι ανάλογο με την αντίστοιχη θεραπεία των αλλεργιών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία να αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες, αφού τα πρώτα αποτελέσματα της αγωγής είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τη δοκιμή που έγινε σε 950 Βρετανούς ασθενείς, στους οποίους είχε διαγνωστεί καρκίνος του δέρματος. Το 60% αυτών κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τον καρκίνο!

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοκτέιλ φαρμάκων, το οποίο σύμφωνα με τον δόκτορα Τζέιμς Λάρκιν του νοσοκομείου Royal Marsden μπορεί μέσα στην επόμενη 5ετία να αποτελέσει το δραστικότερο μέτρο αντιμετώπισης για όλους τους τύπους του καρκίνου.

«Αναγεννήθηκε» δύο φορές

Για μια νέα εποχή έκανε λόγο ο καθηγητής του Κέντρου Ερευνών κατά του καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Πίτερ Τζόνσον. «Οι αποδείξεις μαρτυρούν ότι έχει εφευρεθεί ένας νέος τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου, άκρως αποτελεσματικός. Όχι για όλους τους τύπους της συγκεκριμένης αρρώστιας, αλλά κυρίως για τον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος. Ελπίζουμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το συγκεκριμένο φάρμακο θα αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες» ανέφερε ο Τζόνσον.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της 61χρονης Βίκι Μπράουν, η οποία το 2006 προσβλήθηκε από τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, ενώ το 2013 οι γιατροί βλέποντας τον οργανισμό της να μην ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες, της έδωσαν ελάχιστους μήνες ζωής. Η καθηγήτρια κολεγίου ζήτησε να πάρει μέρος στις δοκιμές του νοσοκομείου Royal Marsden και το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω πάσης αμφιβολίας. Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες ο καρκίνος απομακρύνθηκε από τον οργανισμό της, ενώ ακόμη και έπειτα από έναν μήνα που έκανε ξανά την εμφάνισή του, νικήθηκε πάλι με την ίδια μέθοδο.

Παρενέργειες και κόστος

 Η ελπιδοφόρα θεραπεία πρέπει να δοκιμαστεί ακόμη και σε άλλους ασθενείς και να ξεπεραστούν ορισμένες δυσκολίες. Η μία είναι οι σοβαρές παρενέργειες, καθώς ο συνδυασμός ανοσοθεραπείας που απαιτείται μπορεί να προκαλέσει δυσβάστακτες επιπλοκές σε ορισμένους ανθρώπους.

Αρκετοί ασθενείς επέλεξαν να αποσυρθούν από το πείραμα ακριβώς εξαιτίας των σοβαρών παρενεργειών. Ένα ακόμη «αγκάθι» είναι το κόστος θεραπείας, καθώς σε αυτό το πειραματικό στάδιο το κάθε άτομο που συμμετείχε στο πρόγραμμα χρειάστηκε να πληρώσει περίπου 150.000 ευρώ για έναν χρόνο. Προφανώς, αν διαδοθεί ευρέως η αγωγή το κόστος θα πέσει, το ερώτημα όμως είναι σε ποιο βαθμό ώστε να καταστεί προσιτή η αγωγή και για τον «απλό» κόσμο.

Το επόμενο ζητούμενο είναι κατά πόσον η νέα μέθοδος θα καταφέρει να εξαλείψει τον καρκίνο που έχει φτάσει στα τελικά στάδια και όχι μόνο να καθυστερήσει την πρόοδό του, όπως γίνεται με τα υπάρχοντα φάρμακα.

koolnews.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production