ChiosTV

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

Για 8-10 άτομα

  • 300 γραμμάρια σταφίδες
  • 450 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού καρυδάκι ή όποιο άλλο προτειμάτε (το ρίχνουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε ώστε να φύγει το σιρόπι)
  • 185 μιλιγκράμ λικέρ κεράσι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 2 κουταλιά του γλυκού baking powder (το κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι)
  • 2 κουταλιά του γλυκού μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
  • 3-4 κουταλιές του γλυκού λικέρ κεράσι επιπλέον

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Στο μεταξύ βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τις σταφίδες μαζί με το λικέρ και αφήνουμε να κοχλάσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατόπιν κόβουμε το καρυδάκι σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις σταφίδες όπως είναι μαζί με το λικέρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα για γλυκά και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
Στρώνουμε στο πάτο στρογγυλής φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) με λαδόκολλα από κάτω και αφού ρίξουμε το μείγμα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αν δείτε ότι έχει πάρει σκούρο χρώμα αλλά εσωτερικά είναι ακόμα υγρό, σκεπάστε με ασημόχαρτο και αφήστε μέχρι να ψηθεί.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production