ChiosTV

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σημεία από την απάντηση του Κώστα Τριαντάφυλλου στην υβριστική επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής

«Σκανδαλολογούν επειδή δεν μπορούν να επιχειρηματολογούν»

Δυστυχώς ακούμε πάρα πολλές φορές από τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έναν οχετό, διότι σκανδαλολογούν επειδή δεν μπορούν να επιχειρηματολογούν. Διότι χυδαιολογούν επειδή δεν μπορούν να προτάξουν μια διαφορετική πρόταση. Διότι συκοφαντούν επειδή ακριβώς δεν μπορούν να απαντήσουν στα πιεστικά ερωτήματα, τα οποία θέτει η κοινωνία, τα οποία θέτει ο απλός πολίτης. Η συκοφαντία, η συνεχής πλαστογράφηση, η συνεχής αλλαγή όλων των δηλώσεων, όλων των τοποθετήσεων, όλων των πρακτικών των οποίων επικαλούνται είναι πρωτοφανής. Εάν πάρει κάποιος τα πρακτικά και δει τις ομιλίες της συγκεκριμένης βουλευτού πραγματικά υπάρχουν πολλές ανακρίβειες, οι οποίες όμως δεν γίνονται από αμέλεια, γίνονται εσκεμμένα.

«Δηλητηριάζουν την ελληνική κοινή γνώμη»

Πραγματικά επικαλείται συνεχώς κάποιες ιστορίες οι οποίες το μόνο που προκαλούν είναι να δηλητηριάζουν την ελληνική κοινή γνώμη, να δηλητηριάζουν μια κοινωνία η οποία πραγματικά περνάει δύσκολα και δεν έχει ανάγκη από δηλητήριο. Δεν έχει ανάγκη από λαϊκισμό αβάσιμο, ένα λαϊκισμό που στηρίζεται στο ψέμα, ένα λαϊκισμό που είναι φασίζοντας. Δεν υπάρχει  άλλος βουλευτής δημοκρατικού κόμματος που να χρησιμοποιεί  αυτή τη φρασεολογία, αυτή την επιχειρηματολογία, αυτόν τον φασίζοντα λαϊκισμό,  εκτός από τη Χρυσή Αυγή.  Δεν υπάρχει άλλος.  Είναι μοναδική. Είναι μόνη της και την εγκαταλείπουμε μόνη της.

«Κάθε μέρα παρουσιάζει και ένα άλλο σενάριο για τον λόγο που έκλεισε η Βουλή»

Έφτασε χθες και σήμερα να λέει ότι η μόνη τρομοκρατία που υπάρχει στη χώρα είναι η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση λέει  ασκεί τη μεγαλύτερη τρομοκρατία.  Αυτό είναι ξέπλυμα,  είναι ξέπλυμα πραγματικό του μόνου φασισμού που θα μας βρίσκει πάντα απέναντι,  της τρομοκρατίας  από όπου  κι αν προέρχεται. Γιατί για μας το κλίμα του φόβου  που προσπαθεί  να περάσει  μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο η νεοναζιστική οργάνωση  είναι ταυτόσημο με την τρομοκρατία, την οποία εσείς νομιμοποιείτε συνεχώς. Κάθε μέρα, πραγματικά κάθε μέρα, έρχεται η κυρία Κωνσταντοπούλου  στο Κοινοβούλιο,  μπροστά στην κάμερα,  μπροστά στις χιλιάδες  ανθρώπους που βλέπουν τη Βουλή και παρουσιάζει ένα άλλο σενάριο, πάνω στο οποίο βασίζει την απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής και το ότι πήγαμε στα Θερινά Τμήματα. Δυστυχώς για εκείνη κάθε μέρα, μα κάθε μέρα θα λαμβάνει τις απαντήσεις. Ποιος είναι ο στόχος της; Από τη στιγμή που λαμβάνει τις απαντήσεις κάθε μέρα, γιατί συνεχίζει να το κάνει; Γιατί είναι μόνη της σ’ αυτό τον μοναχικό αγώνα; Για ένα λόγο, γιατί πιστεύει μέσα της ότι αν κάθε μέρα λασπολογεί τους πολιτικούς της αντιπάλους, στο τέλος κάτι θα μείνει. Γιατί μπορεί να αξιοποιεί τη δύναμη του διαδικτύου και να διαδίδει ψεύδη και λάσπη σε όλο το μήκος και το πλάτος του διαδικτύου προκειμένου να σπιλώνει συνειδήσεις, να σπιλώνει, δηλαδή, τον πολιτικό της αντίπαλο γιατί δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με πραγματικά επιχειρήματα για το πώς θα βγούμε από την κρίση, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα κοινωνικά προβλήματα που έχει ο Έλληνας πολίτης. Και σας προκαλώ, σας προκαλώ, έχετε μιλήσει δεκάδες φορές για να μην πω εκατοντάδες φορές, μαζί με τις εκτός Κανονισμού και παρά τον Κανονισμό παρεμβάσεις σας, σας προκαλώ να μου φέρετε εδώ μια πρότασή σας, μια πρόταση σας για να βγει η ελληνική κοινωνία από την κρίση.

Δεν δικαιούστε να σκανδαλολογείτε απέναντι στη δημοκρατική παράταξη. Η δημοκρατική παράταξη στέκεται όρθια χάρη στους ανθρώπους  που πιστεύουν  στις ιδέες και στις αρχές της δημοκρατίας.  Δεν το πιστέψατε εσείς,  ούτε οι πολιτικοί σας  πρόγονοι. Δυστυχώς για σας  το 1989  θα το κουβαλάτε για πάντα και θα είναι το φάντασμα από πάνω σας. Και θα  έχετε στο μυαλό σας πάντοτε  ότι  αυτοί οι συκοφάντες της δημοκρατικής παράταξης  γράφτηκαν με μαύρα γράμματα. Πραγματικά ο φασισμός  που εκφράζετε εδώ μέσα  είναι χαρακτηριστικό της δικής σας προσωπικότητας. Η συκοφαντία  του 1989 που βρίσκεται από πάνω σας,  βρίσκεται πάντοτε ως  ένα σύννεφο  να πλανάται, θα είναι αυτή η οποία  θα χαρακτηρίσει  και τη δική σας προσωπική  ιστορία.  Γιατί εσείς μπορεί να μεγαλώσατε στα σαλόνια της διαπλοκής,  η δημοκρατική παράταξη  δεν πέρασε ποτέ από αυτά. Η δημοκρατική παράταξη και τα εκατομμύρια των υποστηρικτών, τα εκατομμύρια των αγωνιστών.

«Ψεύδεται  γιατί νομίζει   ότι ο  μονόλογος  της συκοφαντίας  της δίνει τη δυνατότητα να λασπολογεί»

Μας έλεγε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι είχε κάνει μια δήλωση για το 263 Α, τα οποία τα έχει απαντήσει 100 φορές ο Υπουργός, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Δεν υπάρχει μία δήλωσή της να τη φέρει για το 263 Α. Επίσης, δεν υπάρχει και μία αναφορά για το 263 Α από τους τρεις ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στη συγκεκριμένη συζήτηση. Ψευδόταν, όπως ψεύδεται για όλα τα ζητήματα. Ψεύδεται  γιατί νομίζει   ότι ο  μονόλογος  της συκοφαντίας  στον οποίο προβαίνει κάθε φορά, εκτός Κανονισμού και παρανόμως – παραβαίνει συνεχώς τον Κανονισμό- νομίζει  ότι της δίνει τη δυνατότητα να λασπολογεί. Ποτέ δεν είπατε  για το 263 Α και ποτέ δεν το είπε και  κανένας εισηγητής σας. Γιατί;  Γιατί ψηφίζετε «όχι», χωρίς να διαβάζετε;    Γιατί έρχεστε λοιπόν σήμερα  και το επικαλείστε;

 «Ως προς το χθεσινό φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ: δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες χωρίς προκαταρκτική»

Ως  προς το κομμάτι του χθεσινού φιάσκου του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς ακολούθησε  την κ. Κωνσταντοπούλου, η δικογραφία διαβιβάστηκε μέσω  της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης,  χωρίς να ενεργήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπον, πέραν βέβαια της αναγκαίας ανάγνωσής τους, μη επιτρεπόμενες από τον νόμο  ανακριτικές ενέργειες.  Από πού λοιπόν προέκυψαν οι ενδεχόμενες ποινικές  ευθύνες; Από την ανάγνωση; Δεν υπήρξε προκαταρκτική. Εκτός και αν υπάρχουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες χωρίς προκαταρκτική. Δεν πιστεύω ότι το πιστεύετε αυτό. Γιατί το λέτε; Γιατί σας αρέσει. Γιατί πάντοτε πιστεύετε ότι με τη συκοφαντία και τη λασπολογία θα πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρατε εδώ ότι δεν υπήρξε προκαταρκτική και επομένως ποινικές ευθύνες δεν μπορούν να διαπιστωθούν. Αλλά, κ. Κωνσταντοπούλου, αν αυτό στρεφόταν εναντίον σας, δεν θα στεκόταν εδώ όλη η Βουλή να πει ότι δεν μπορούν να σταθούν  ενδεχόμενες ποινικές  ευθύνες χωρίς προκαταρκτική;  Εγώ θα στεκόμουν  όρθιος εδώ, μαζί σας. Δεν το κάνετε  για τον κ. Βενιζέλο.

«Δυστυχώς για σας, θα τα καταφέρουμε χωρίς εσάς, μαζί  με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας»

Δεν υπάρχει από σας καμία πρόταση, καμία λύση, κανένα επιχείρημα για να βγει η ελληνική κοινωνία από την κρίση. Δυστυχώς για σας, θα τα καταφέρουμε χωρίς εσάς, μαζί  με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας,  η οποία έχει  υποβληθεί σε δύσκολες θυσίες, περνάει δύσκολα,  αλλά πιστεύει  στην ευρωπαϊκή  προοπτική της, πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, πιστεύει στις δικές της δυνάμεις».

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production