ChiosTV

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με αίτημα την παραμονή του Πυροσβεστικού Ελικοπτέρου στον Κεντρικό Αερολιμένα Χίου και μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται η αναχώρηση του Πυροσβεστικού Ελικοπτέρου το οποίο έχει έδρα στον Κεντρικό Αερολιμένα Χίου λόγω λήξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Οκτωβρίου. .

Θα ήθελα να επισημάνω ότι θεωρώ απολύτως αναγκαία την παραμονή του ελικοπτέρου, με δεδομένο ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, εξακολουθούν να εγκυμονούν κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών το επόμενο χρονικό διάστημα.  Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η μεγαλύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 23/9/2014 στην περιοχή Αμάδων της Βόρειας Χίου.

Επιπρόσθετα σημειώνω ότι η απόσταση της Χίου από τον ηπειρωτικό κορμό της πατρίδας μας είναι τέτοια που δυσχεραίνει την έγκαιρη επέμβαση πτητικών μέσων.

Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε την απόφαση αποχώρησης του Πυροσβεστικού Ελικοπτέρου με ενδεχόμενη παράταση της παραμονής του.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production