ChiosTV

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΧΙΟ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη των Εμπορικών Ακολούθων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Χίο, που πραγματοποιήθηκε με συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου) και της Ελληνικής Πρεσβείας της Άγκυρας. Η επίσκεψη, ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., πραγματοποιήθηκε από 16 έως 18 Μαΐου 2014.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η προβολή της Ελλάδας στους Eυρωπαίους Εμπορικούς Ακολούθους (ECOCOMs) της Άγκυρας, με έμφαση στη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, αλλά και της παραγωγής χαρακτηριστικών αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων που μέσω της διασύνδεσης με τον τουρισμό μπορούν να δώσουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

Την πρώτη ημέρα τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν παρουσίαση του Επιμελητηρίου Χίου για τους παραγωγικούς πόρους του νομού και τις τοπικές επιχειρήσεις, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε χαρακτηριστικές παραγωγικές μονάδες της Χίου. Οι παρουσιάσεις πλαισιώθηκαν από πρόγραμμα ξενάγησης, με έμφαση στη γνωριμία με τον πολιτισμό και τη φύση της Χίου, αλλά και τα τοπικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη δράση είχε στόχο την προβολή του τόπου και των προϊόντων του στο πλαίσιο μιας εξωστρεφούς  στρατηγικής για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

episkepsi emporikon akolouthon 1 episkepsi emporikon akolouthon 2 episkepsi emporikon akolouthon 3

Οι επισκέπτες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στη Χίο, ενθουσιάστηκαν με τα αξιοθέατα και την ιστορία του νησιού μας και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά μας προϊόντα. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γευθούν τα προϊόντα των εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, ενώ προηγουμένως είχαν παραλάβει φάκελο με έντυπο υλικό από όλες τις συμμετέχουσες στη διοργάνωση εταιρίες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας για την επιλογή της Χίου για την πραγματοποίηση της οργανωμένης αποστολής των ECOCMsστο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., καθώς επίσης  τους φορείς και εταιρείες που συμμετείχαν στην επιτυχή διεξαγωγή της σημαντικής αυτής εκδήλωσης. Συγκεκριμένα: το Δήμο Χίου, το Επιμελητήριο Χίου, και τις συμμετέχουσες εταιρείες: Αργέντικο (ArgentikonLuxurySuites), Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, MastihaShop,  Νηρέας Α.Ε., Χυμοί Χίου Α.Ε., Citrus, Φρέσκια Μπύρα Χίου, Φάμπρικα, Πελινναίο Α.Ε., Αριούσιος Α.Ε., Κτήμα Κεφάλα, Ξενοδοχεία Φεγγουδάκη, τις ποτοποιίες Απαλαρίνα, Κακίτση, Ψυχής, Στεφ. Μονογιούδη, Στουπάκη, Τέττερη.

episkepsi emporikon akolouthon 5 episkepsi emporikon akolouthon 4 episkepsi emporikon akolouthon 6

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production