ChiosTV

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΡΑΡΗ

Το φράγμα «Κατράρη» στην Καλαμωτή, και τα συνοδά έργα, καθώς και τα δίκτυα επισκέφθηκε σήμερα, το πρωί ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς,  μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ Α. Τζιώτη. Στην επίσκεψη παραβρέθηκε  ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Α. Βεργίτσης, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού Δ. Καράλης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Π. Νεαμονίτης, ο γενικός διευθυντής Π. Καλογεράκης, και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Καλαμωτής Ν. Γαλάτουλας.

O Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του φράγματος σε πραγματικό χρόνο και την πορεία του νερού μέχρι το ταχυδιυλιστήριο και τη διανομή του.

fragma katrari 36

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είχαν λεπτομερή ενημέρωση από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΝΧ για τον τρόπο λειτουργίας του φράγματος και τις δυνατότητες διοχέτευσης του νερού για ύδρευση και για άρδευση στην ευρύτερη περιοχή των νοτιοχώρων.

«Είναι γεγονός ότι προηγήθηκε σκυταλοδρομία το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και την τελική παράδοση του φράγματος, από το αρμόδιο Υπουργείο στην Περιφέρεια Χίου και τέλος, στην ΔΕΥΑΝΧ. Στην επίσπευση αυτής της διαδικασίας βοήθησε η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και η άμεση ανταπόκριση του κου Νίκου Βάγια, διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας και των επαφών που είχαμε.

fragma katrari 35

Σήμερα, η νότια Χίος χρησιμοποιεί ένα έργο, το οποίο αποτελούσε πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εξασφαλίζει σε μια μεγάλη περιοχή απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή νερού για ύδρευση και αγροτική χρήση. Κάποιοι το οραματίστηκαν, άλλοι το σχεδίασαν και άλλοι το υλοποίησαν. Η ΔΕΥΑΝΧ, σήμερα, καλείται να βάλει τις βάσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του φράγματος και των δικτύων προς όφελος των δημοτών και της οικονομίας του τόπου»,  δήλωσε ο Δήμαρχος.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production