ChiosTV

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί μας αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες και τουριστικά περιοδικά της Αυστρίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Χίο από την Παρασκευή 6/6, μέχρι την Κυριακή 8/6.

Είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση τόσο από τα Μαστιχοχώρια, όσο και από τη Δυτική και Βόρεια Χίο, φθάνοντας μέχρι τη Βολισσό. Εντυπωσιάστηκαν από τους μεσαιωνικούς οικισμούς και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της μαστίχας, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην περιπατητική διαδρομή Ολύμποι-Μεστά και να δουν από κοντά τις καλλιέργειες των σχίνων, αλλά και την ολάνθιστη αυτή την εποχή με αρωματικά φυτά, ύπαιθρο της Χίου.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση τους έκαναν οι παραλίες του νησιού. Παρά το αρκετά πιεσμένο πρόγραμμα, λόγω του ότι έμειναν στο νησί ουσιαστικά μόνο για μιάμιση μέρα, είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στον Εμποριό, αλλά και να δούν τις μαγευτικές και ήρεμες παραλίες της Δυτικής Χίου, στο δρόμο προς Βολισσό. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από το νησί μας, συνέκλιναν στην εικόνα ενός νησιού με πλούσιους τουριστικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, κατάλληλου για ήρεμες και ξεχωριστές διακοπές.

Την οργάνωση της φιλοξενίας των δημοσιογράφων από την Αυστρία ανέλαβε η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τα αντίστοιχα τμήματα Λέσβου και Χίου, με σκοπό να προβληθούν τα δύο νησιά που συνδέονται με απευθείας πτήση της AustrianMyHoliday (AustrianAirlines) σε τουριστικά περιοδικά και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες στην Αυστρία.

Οι μετακινήσεις της αποστολής από και προς Βιέννη έγιναν με χορηγία της Austrian, ενώ τη διαμονή στη Χίο προσέφεραν οι επιχειρήσεις ErythaHotel & Resortστον Καρφά και MariaApartmentsστην Αγία Ερμιόνη.

emporio volissosJPG sxinos

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production