ChiosTV

Επαιξε μονος του και… κερδισε

Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε ποτέ στο  ΣΕΦ, γνώρισε βαριά ήττα με 89-64, έδωσε δικαιώματα και πλέον η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο ΟΑΚΑ με το σκορ στο 1-1

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία πάρα πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 89-64 , με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους παίκτες του να μην πηγαίνουν ποτέ… στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός από την πρώτη φάση της αναμέτρησης μέχρι και την.. τελευταία είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, επέβαλλε τον ρυθμό του, εκμεταλλεύτηκε άριστα την απουσία του Τζειμς Γκιστ και έφερε την σειρά στα… ίσια. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο 1-1, με την σειρά να μεταφέρεται και πάλι στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με την πλάτη στον τοίχο, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προηγηθεί στα πρώτα δύο λεπτά με 8-0, ύστερα από δύο ελεύθερα τρίποντα των Πρίντεζη και Λοτζέσκι και ένα ακόμα καλάθι του Έλληνα παίκτη. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βάλει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και να βρει σκορ μέσα από το καλάθι, αλλά δεν τα κατάφερνε, με αποτέλεσμα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να μην χάσει άλλο χρόνο και να καλεί τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε… λογαριασμό μετά από 3:40 λεπτά αγώνα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και να κάνει το 8-3. Η συνέχεια, όμως, ήταν πολύ καλή για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού με 4/5 τρίποντα βρήκε την ευκαιρία να προσπεράσει με 14-5. Την ίδια ώρα και οι διαιτητές έπαιζαν τον… ρόλο τους, αφήνοντας το… ξύλο στην άμυνα του Ολυμπιακού (χαρακτηριστική η φάση πάνω στον Φώτση στον αιφνιδιασμό που δεν δόθηκε ποτέ φάουλ), ενώ από την άλλη έδιναν και τα… ανύπαρκτα. Χαρακτηριστικό το δεύτερο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Ματσιούλις, που δεν ήταν ποτέ. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «γκρι» χρέωσαν και τον Στεφάν Λάσμε με φάουλ με δεύτερο φάουλ, τρία λεπτά πριν από το τέλος.

Ο Ολυμπιακός έχει επιβάλλει τον ρυθμό του

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι απίστευτα εύστοχος από τα 6,75 μέτρα και ο Λοτζέσκι έκανε το 23-7 με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 5/8 τρίποντα. Ο Κάρι απάντησε άμεσα με σουτ τριών πόντων, 23-10, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περνάει στον Κόλινς στο παιχνίδι για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να… χτυπήσει τον Διαμαντίδη. Μάλιστα στις δύο πρώτες φάσεις ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε δύο φάουλ πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και πέρασε και πάλι στον πάγκο. Οι διαιτητές συνέχισαν τις… εφευρέσεις τους, με το δεύτερο φάουλ του Φώτση και με γκολ-φάουλ του Ντάνστον και τρίποντο και από τον Πετγουει, το σκορ έγινε 29-12.

Έχασαν την επαφή με το σκορ οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με ξεκάθαρη προσπάθεια να δώσει μπάλες στον Μαυροκεφαλίδη και να παίξει μέσα στην ρακέτα, με τον Έλληνα σέντερ με 4 σερί πόντους νε μειώνει σε 29-16. Οι «πράσινοι» όμως αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην άμυνά τους με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολους πόντους πίσω και μπροστά να παίζει μόνο ο Μαυροκεφαλίδης, 31-18 στο 12. Λόγω των πολλών φάουλ με τα οποία είχαν φορτώσει οι διαιτητές τους «πράσινους» ο Αλβέρτης πέρασε στο «4» τον Γιάνκοβιτς ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις στην άμυνα, ενώ και με 4 πόντους του έκανε το 36-23 στο 15’. Οι διαιτητές συνέχιζαν να τα βλέπουν όλα… κόκκινα, με αποτέλεσμα αντί να στείλουν τον Μαυροκεφαλίδη στις βολές, να χρεώνουν τον Έλληνα σέντερ με φάουλ, το πέμπτο ομαδικό και να στέλνουν τους «ερυθρόλευκους» στις βολές. Στην συνέχεια ο έλεγχος χάθηκε ολοκληρωτικά από τους παίκτες του Παναθηναϊκού με τους γηπεδούχους να φτάνουν τα 8/13 τρίποντα και να προηγούνται με 46-25, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-29.

Τα λιθαράκια των «γκρι»

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βάλει φωτιά στο… μισοάδειο ΣΕΦ καθώς προηγήθηκε με 53-29. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, ξέροντας πως δεν άλλη επιλογή. Οι «πράσινοι» έκαναν σερί 0-9 και μείωσαν σε 53-38, με τους διαιτητές να βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στο να μπορέσει ο Ολυμπιακός να μείνει ασφαλής. Ο διαιτητής Πηλοίδης έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο φάουλ-ορισμό του αντιαθλητικού πάνω στον Φώτση, ενώ ο διαιττής Χριστοδούλου χρέωσε με τεχνική ποινή τον Γιόνας Ματσιούλις επειδή.. τόλμησε να ζητήσει φάουλ που του έγινε. Βέβαια, ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης… εθελοτυφλούσε τις φορές που Μπρτζώκας έμπαινε στο παρκέ και διαμαρτυρόταν σαν… τρελός. Κι άλλο… λιθαράκι. Το σκορ στο 63-40, πως αλλιώς; Με ένα ακόμα λιθαράκι. Οι διαιτητές αντί να δώσουν βήματα στον Σίμονς του έδωσαν δυο βολές. Με το τρίτο δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 67-46. Ανάλογο ήταν και το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει τρόπους να μειώσει την διαφορά. Και αυτό κυρίως λόγω της εντυπωσιακής ευστοχίας των γηπεδούχων που έφτασαν να προηγούνται με 82-57 στο 35’ έχοντας 13/25 τρίποντα και να κερδίζουν με 89-64.

Δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46,λ 89-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 10(2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 5(1), Παπαπέτρου, Σλούκας 5(1), Κόλλινς 2, Σίμονς 3(1), Λοτζέσκι 8(2), Πρίντεζης 18(2), Μάντζαρης 11(3)

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 4, Κάρι 3(1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 12(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8(1), Ράιτ 2

onsports.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production