ChiosTV

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Ο στόχος της πρόκρισης επετεύχθη για τους διεθνείς μας και απομένει αυτός της κατάκτησης της πρώτης θέσης που μόνο ασήμαντος δεν είναι – Σε περίπτωση νίκης αποφεύγουμε τη διοργανώτρια Ισπανία μέχρι τα ημιτελικά – Δείτε όλα τα σενάρια

Και τώρα η πρωτιά. Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος της Εθνικής Ελλάδας στο αποψινό παιχνίδι με την Αργεντινή που μοιάζει με «τελικό» του Β’ ομίλου του Μουντομπάσκετ. Κι αυτό γιατί πολύ απλά εκείνος που θα χαμογελάσει μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να χαμογελά μέχρι τους «4» της διοργάνωσης. Γιατί σύμφωνα με τις διασταυρώσεις που ακολουθούν ο πρώτος του ομίλου μας θα έχει σαφώς ευνοϊκότερο πρόγραμμα από τον δεύτερο. Ας τα δούμε όμως από την αρχή.

Αν η Ελλάδα βγει πρώτη με νίκη επί της Αργεντινής, τότε το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει τη Σερβία στους «16» και στους «8» το νικητή του ζευγαριού Βραζιλία – Αργεντινή/Κροατία/Σενεγάλη. Σε περίπτωση που η Εθνική χάσει απόψε και βγει δεύτερη, τότε θα παίξει κόντρα στη Γαλλία στους «16» και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ισπανία – Σενεγάλη/Κροατία/Πουέρτο Ρίκο.

Εφόσον επαληθευτεί το πρώτο σενάριο, τότε η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θα αντιμετωπίσει στους «4» την Ισπανία -εφόσον έχει περάσει τους αντιπάλους της στους προηγούμενους γύρους- κάτι που συνεπάγεται ότι η Ελλάδα θα έχει δύο ευκαιρία να βρεθεί στο βάθρο! Διαφορετικά το πιθανότερο είναι να βρούμε τους διοργανωτές στους «8»….

Φυσικά δεν παίζουμε μόνοι μας απόψε. Παρά την εκπληκτική απόδοση των διεθνών μας στα προηγούμενα παιχνίδια και την σταθερότητα που επιδεικνύουν, θα πρέπει να δώσουν το 100% για να επιβληθούν των Αργεντινών που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο με μας και διαθέτουν παίκτες με τεράστια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως οι Σκόλα, Πριτζιόνι, Νοτσιόνι και Χερμάν. Μια τετράδα που λειτουργεί ως καθοδηγητής στους αρκετούς νέους και πολύ ταλαντούχους παίκτες της Αργεντινής. Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Πρίφτης, συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ: «Είναι μια ομάδα που σε ότι αφορά το αγωνιστικό προφίλ έχει μεγάλη ισορροπία, καθώς μπορεί να “χτυπήσει” και μέσα από το καλάθι, αλλά και από την περιφέρεια. Βασικοί άξονες του παιχνιδιού της είναι ο Πριτζιόνι, ο οποίος δημιουργεί μέσα από συνεργασίες picknroll και βάζει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι και οι Σκόλα – Νοτσιόνι οι οποίοι δημιουργούν μέσα από το καλάθι, με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, αξιοποιώντας κάποιους καλούς σουτέρ που έχει η ομάδα, όπως ο Μάτα και ο Σαφάρ. Χρειάζεται προσοχή από εμάς στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, να διατηρήσουμε ως βάση το αμυντικό μας κομμάτι και ομαδικά να βρούμε τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να έχουμε καλά ποσοστά και στην επίθεση».

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production