ChiosTV

ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΕΥΤΟΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (ανάμεικτος από στήθος και μπούτι, χωρίς τις πέτσες, περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο)
  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για άλειμμα
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 3 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς με τη σάλτσα για 6 – 7 λεπτά και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και μοιράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά και μετά το μείγμα με τον κιμά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι μαζί με την παρμεζάνα και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τον κιμά σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια ελαφριά, ρόδινη κρούστα.

Συνοδεύουμε με Πράσινη σαλάτα ή μπρόκολο βραστό ή φασολάκια βραστά με λαδολέμονο μουστάρδας.

gastronomos.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production