ChiosTV

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΜΑΣΤΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος γαλοπούλας
  • 150 γρ. δαμάσκηνα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. μαστέλο Χίου
  • 100 γρ. λιαστές τομάτες
  • 1 κ. σ. θυμάρι
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ζήτησε από τον κρεοπώλη να ανοίξει το στήθος σε φιλέτο πάχους 2 εκ. ή, αν μπορείς, κάν’ το εσύ

2.Στη συνέχεια άνοιξε προσεκτικά το φιλέτο, άπλωσέ το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, αλατοπιπέρωσέ το και βάλε πάνω του τις φέτες μπέικον σε σειρά.

3.Κόψε τις λιαστές ντομάτες και το μαστέλο σε λωρίδες που θα βάλεις πάνω από το μπέικον, τοποθέτησε και τα δαμάσκηνα, και τύλιξε το φιλέτο γαλοπούλας με το αλουμινόχαρτο σε σχήμα καραμέλας για να μην μπαίνει αέρας.

4.Βάλε τη γεμιστή γαλοπούλα με μαστέλο σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και άφησέ τη να βράσει, υπολογίζοντας μισή ώρα ανά κιλό γαλοπούλας.

5.Φτιάξε ένα μείγμα με το θυμάρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το μέλι, άλειψε με αυτό τη γαλοπούλα (αφού αφαιρέσεις το αλουμινόχαρτο προφανώς) και ψήσε τη γεμιστή γαλοπούλα με μαστέλο στο φούρνο για άλλη μισή ώρα ανά κιλό, βρέχοντας το φαγητό με τη σάλτσα ανά δέκα λεπτά. Για το σερβίρισμα μια καλή ιδέα είναι ο πουρές ή οι ψητές πατάτες…

cookoo.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production