ChiosTV

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΝΩΛΙΑΔΗ ΣΤΟ ΌΣΛΟ

Με την ιδιότητά του ως αρχιτέκτονας βραβεύθηκε, στο Όσλο, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και η Κατερίνα Μανωλιάδη με το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά – Βραβείο Europa Nostra.

 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Όσλο, με οικοδεσπότες τον κ. Tibor Navracsics, Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, τον κ. Denis de Kergorlay, επίτιμο πρόεδρο της Europa Nostra, εκ μέρους του προέδρου της, γνωστού τενόρου κ. Plácido Domingo.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Haakon, ο Δήμαρχος της πόλης του Όσλο κ. Fabian Stang, η Νορβηγίδα Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Tine Sundtoft και 600 περίπου προσκεκλημένοι που ασχολούνται με θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και δίκτυα οργανώσεων από όλη την Ευρώπη.

vournous1

Η Κατερίνα Μανωλιάδη και ο Μανώλης Βουρνούς ήταν ανάμεσα στους 28 βραβευθέντες  από 15 χώρες, από ένα σύνολο 263 αιτήσεων που προήλθαν από 29 χώρες.

Το βραβείο της ΕΕ για την Πολιτιστική Κληρονομιά – Βραβείο Europa Nostra είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία για την πολιτιστική κληρονομιά και αφορά στην αριστεία σε 4 κατηγορίες: α. Συντήρηση, β. Έρευνα και ψηφιοποίηση, γ. Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

Ο Μανώλης Βουρνούς και η Κατερίνα Μανωλιάδη βραβεύτηκαν στην κατηγορία «Συντήρηση», για το έργο συντήρησης του αρχοντικού, γνωστό ως «Αντουάνικο» στον Κάμπο της Χίου.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος  της Europa Nostra Plácido Domingo, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Οι φετινοί νικητές των βραβείων αποτελούν δυνατά παραδείγματα δημιουργικότητας και καινοτομίας, στη δουλειά που γίνεται για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Αποδεικνύουν, επίσης, ότι η πολιτιστική κληρονομιά ενδιαφέρει την Ευρώπη και τους πολίτες της……. Σήμερα, τιμάμε το όραμα και το κουράγιο σας».

vournous

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production