ChiosTV

ΒΑΣΕΙΣ 2014: ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Όλα δείχνουν ότι οι βάσεις 2014 θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στα όρια εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών υπήρξε αύξηση των αριστούχων. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογίες.

Η άνοδος, λόγω των καλών επιδόσεων, θεωρείται δεδομένη τόσο στις υψηλόβαθμες όσο και τις μεσαίες σχολές, όπου οι εκτιμήσεις για τις δεύτερες κάνουν λόγο για αύξηση ακόμη και 700 μορίων. Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δημιούργησαν μια δεξαμενή αριστούχων, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν εκτός λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές των θετικών επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας), ενώ αντιστοίχως αύξηση θα υπάρξει και στις ιατρικές σχολές (3ο επιστημονικό πεδίο), με την Ιατρική της Αθήνας να εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα 19.100 μόρια (18.916 μόρια πέρυσι από 19.170 το 2012).

Μικτή καταγράφεται η εικόνα στο 4ο επιστημονικό πεδίο στις πολυτεχνικές σχολές, όπου οι βάσεις θα κινηθούν ανάλογα με τη ζήτηση. Στα τμήματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως είναι αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν πολύ καλές στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Ανάλογη αναμένεται να είναι και η πορεία των ορίων εισαγωγής στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, με τις βάσεις των υψηλόβαθμων σχολών να παρουσιάζουν αύξηση και εκείνες των τμημάτων που έχουν χαμηλή ζήτηση να υποχωρούν.

madata.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production