ChiosTV

ΑΠΟΣΤΟΛΗ SMS ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

Το 75% των οδηγών παραδέχονται ότι στέλνουν μηνύματα ενώ οδηγούν

Όλοι γνωρίζουν τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ενώ οδηγεί κανείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σε 1.000 οδηγούς, παρότι το 98% αυτών δήλωσαν ότι η πρακτική αυτή είναι επικίνδυνη, το 75% παραδέχτηκε ότι… την εφαρμόζει!

«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της στάσης και της συμπεριφοράς» σχολίασε ο David Greenfield, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. «Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αυτού που πιστεύουμε και αυτού που τελικά πράττουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο καθηγητής εξήγησε, ότι το δέλεαρ της αποστολής γραπτών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι παρόμοιο με τον «εθισμό» που προκαλούν τα τυχερά παίγνια. «Και τα δύο μπορεί να αποδειχτούν για μερικούς ανθρώπους πολύ δύσκολοι καταναγκασμοί για να ξεπεραστούν».

Ο βόμβος που προκαλείται όταν φτάνει ένα εισερχόμενο μήνυμα στο κινητό, απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ένα αίσθημα ενθουσιασμού. Αν μάλιστα, το μήνυμα προέρχεται κι από κάποιον που μας αρέσει, τότε απελευθερώνεται ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα ντοπαμίνης.

newsbeast.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production