ChiosTV

ΑΘΕΡΙΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ

Συστατικά

Για τα ψάρια

  • 1 κιλό αθερίνα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά

Για τη σάλτσα ταρτάρ

  • 100 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι και επιπλέον αν χρειαστεί
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα σακουλάκι πλαστικό ειδικό για τρόφιμα ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
  • Βουτάμε λίγα λίγα τα ψάρια μέσα στο σακουλάκι και τα χτυπάμε κλείνοντας καλά το σακουλάκι για να αλευρωθούν.
  • Αφαιρούμε τα ψαράκια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το παραπανίσιο μείγμα παναρίσματος. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε και το λάδι μας πιο καθαρό καθώς τηγανίζονται τα ψάρια
  • Έχουμε ζεστάνει λάδι (2-3 εκ. σε ύψος) σε ένα βαθύ τηγάνι 26 εκ διαμέτρου σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  • Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια σε δόσεις πάντα για να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε τα ψάρια για πολύ λίγο χρόνο. 1-2 λεπτά είναι αρκετά ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών βέβαια.

Για τη σάλτσα ταρτάρ

  • Βάζουμε στο μούλτι το αγγουράκι, την κάπαρη και το κρεμμύδι.
  • Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά μας και αν χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα.
  • Αδειάζουμε και στραγγίζουμε καλά το μείγμα σε σουρωτήρι με λεπτές τρύπες (ή σε πετσέτα).
  • Tο στερεό αυτό πολτό τον ανακατεύουμε με την μαγιονέζα προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
  • Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα ψάρια μας με τη σάλτσα ταρτάρ.

akispetretzikis.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production