ChiosTV

ΈΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 7,3 ΡΙΧΤΕΡ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα κοντά στις ακτές της Κεντρικής Αμερικής με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε περιοχές του Ελ Σαλβαδόρ και τοίχοι κατέρρευσαν, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες καταστροφές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό σε απόσταση 170 χιλιομέτρων  νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ και σε βάθος 70 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.

Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και την Ονδούρα.

Στο Ελ Σαλβαδόρ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από στύλο ηλεκτροδότησης στην πόλη Σαν Μιγκέλ.

Μέλη σωστικών συνεργείων «χτενίζουν» πληγείσες περιοχές αναζητώντας ενδεχομένως περισσότερα θύματα και κάνοντας εκτίμηση των καταστροφών, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Χόρχε Μελέντεζ.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι  στις παραθαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, η οποία ήρθη λίγα λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, Μανάγουα, οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Τέλος, ένας μετασεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κόστα Ρίκα.

kathimerini.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production