Υλικα
Για 2-4 άτομα
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κύμινο
- ¼ φλιτζανιού κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Χυμό από 1 λάιμ
- 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
Εκτελεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ρίγανη, το κύμινο, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες, το χυμό λάιμ και ανακατεύετε καλά . Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο μπολ με τη το μείγμα κάπαρης και αφήστε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε δυνατή θερμοκρασία.
Ψήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Γαρνίρετε με σπαράγγια.
Προετοιμάστε τα σπαράγγια πλένοντάς τα καλά και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε πάχος 4 εκ.
Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.
Add comment