ChiosTV

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΠΙΡΑΣ

Υλικά

  • για το σαγανάκι
  • 4 κομμάτια φέτα σκληρή 6×6 με πάχος περίπου 1εκ.
  • 4 φύλλα κρούστας
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • για το σιρόπι
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 σφηνάκι μπίρα ξανθιά
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το σιρόπι

Βήμα 1

Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να δέσει ελαφρά, ανακατεύοντας. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Προσέχετε το μίγμα, γιατί μόλις ζεσταθεί η μπίρα φουσκώνει. Απλά το αποσύρετε για μια στιγμή από τη φωτιά και συνεχίζετε κανονικά.

Βήμα 2

Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βάζετε τα δύο μισά το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετείτε τη φέτα στη μέση. Διπλώνετε σε φακελάκια βρέχοντας λίγο τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα

Βήμα 3

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζετε τα φακελάκια και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζονται πάνω από 1 λεπτό το καθένα.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τα φακελάκια σε χαρτί κουζίνας για να μείνουν τραγανά.

Βήμα 5

Περιχύνετε τη φέτα με το σιρόπι, πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

chios_tv

Add comment

Meci Production