Πόσες φορές ξυπνάτε και ανακαλύπτετε στον καθρέφτη ένα ενοχλητικό σπυράκι κι αναρωτιέστε πότε εμφανίστηκε; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί αυτό να συμβεί και πολλοί από αυτούς δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με το σμήγμα, τη λιπαρότητα κι όλα εκείνα τα δερματολογικά προβλήματα.
Καθημερινές συνήθεις και κινήσεις που κάνετε είναι πολύ πιθανό να είναι υπεύθυνες για τα μικρά σημάδια ακμής που βγάζετε στο πρόσωπο.
- Οδοντόκρεμα: Θυμηθείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας. Πολλά από τα συστατικά της οδοντόκρεμας (baking soda, φθόριο, μενθόλη κ.α.) ευθύνονται για σπυράκια που τυχόν βγαίνουν στα σημεία γύρω από τα χείλη.
- Προϊόντα μαλλιών: Τα συστατικά που κάνουν το σαμπουάν σας να αφρίζει, όπως το θειικό νάτριο, είναι πολύ πιθανόν να μείνουν στο πρόσωπό σας και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη και επιβίωση μικροβίων. Γι’ αυτό καλό είναι αφού τελειώσετε με το λούσιμο, να πλύνετε καλά και το πρόσωπό σας. Επίσης είναι πιθανό τα σπυράκια που εμφανίζονται γύρο από το στεφάνι των μαλλιών να οφείλονται στα hairstyling products.
- Μαξιλαροθήκη: Οι κρέμες, τα serums αλλά και τα φυσικά έλαια του προσώπου μένουν στο μαξιλάρι την ώρα που κοιμάστε. Φυσικά, εκτός από το πρόσωπο, στο μαξιλάρι ακουμπούν και τα μαλλιά. Έτσι είναι σημαντικό να αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη 1-2 φορές την εβδομάδα και στο μεσοδιάστημα να γυρνάτε το μαξιλάρι από την άλλη μεριά.
- Γυαλιά ηλίου και tech αξεσουάρ: Είναι αντικείμενα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να περάσουμε ούτε μία ώρα. Τα γυαλιά ηλίου, τα ακουστικά, το κινητό και πολλά άλλα αποτελούν πηγές μικροβίων με αποτέλεσμα να είναι υπεύθυνα για τα ανεπιθύμητα σπυράκια στο πρόσωπο.
TIP! Πινέλα μακιγιάζ: Σίγουρα το έχουμε ξανακούσει αλλά τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται συχνά. Η σκόνη και τα μικρόβια που υπάρχουν στο νεσεσέρ ή όπου αλλού αποθηκεύουμε τα πινέλα, βάζοντας ρουζ, πούδρα ή οτιδήποτε μεταφέρονται πολύ εύκολα σε όλο το πρόσωπο.
jenny.gr
Add comment