ChiosTV

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συστατικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
  • 120 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. σόγια σως
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. μάυρο πιπέρι
  • ¼ της κούπας γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ½ κούπα bbq σως
  • 4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.
  • Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.
  • Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω. Σκεπάζουμε την γλριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
  • Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.

akispetretzikis.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production