Υλικα
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- λίγο ελαιόλαδο
- 400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα
- 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο
Διαδικασια
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
Βήμα 2
Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.
Βήμα 3
Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
Βήμα 4
Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο.
Βήμα 5
Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Βήμα 6
Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή και κρύα σαν σνακ.
olivemagazine.gr
Add comment