ΥΛΙΚΑ
- 1 στήθος κοτόπουλο 450 γρ. περίπου
- 8 κ.γ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. μέλι
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 15 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 8 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 περίπου ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, χωρίς τη μαρινάδα του, και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί και προσθέτουμε το μπέικον. Πασπαλίζουμε με το τσένταρ.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό,αν θέλουμε, πριν σερβίρουμε.
cookbox.gr
Add comment