Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την μαρινάδα
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι, κάρυ
- μαϊντανός
- ντομάτα (προαιρετικά)
- 1 κοτόπουλο παϊδάκια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 λεμόνι
- σκόρδο
- κρεμμύδι
Για την σάλτσα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ
- λίγο μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο που είναι ήδη από τον χασάπη κομμένο σε παϊδάκια, το αφήνουμε να στεγνώσει.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα υλικά για την μαρινάδα, το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μισά παϊδάκια βάζοντας λεμόνι, όχι όμως πολύ γιατί θα πικρίσει, λίγες σταγόνες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες προαιρετικά, αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
Έπειτα με τον ίδιο τρόπο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα παϊδάκια και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμη η φωτιά με τα κάρβουνα ψήνουμε τα παϊδάκια όπως τα βγάζουμε από το μπολ με τα λαχανικά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά όλα μαζί για την σάλτσα και περιχύνουμε τα παϊδάκια μόλις βγουν από την φωτιά.
Μαζί με τα παϊδάκια βάζετε και φέτες σκορδόψωμου ψωμί με λίγο λάδι και ρίγανη θα γίνουν τέλεια!!
sidagi.gr
Add comment